© AFP
© AFP

Ako ne može Geret Bejl, dobar je i Vilfrid Zaha

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 09:04

Njukasl u akciji, cena 67.000.000 evra

Nadaju se Geretu Bejlu, ali izgleda da će morati da se zadovolje Vilfridom Zahom. Budući čelnici Njukasla ambiciozno su pristupili projektu rekonstruckije ekipe, čim su podneli kondidatru da kupe klub od Majkla Ešlija zavrtela su se imena potencijanih pojačanja, među njima se visoko kotirao Velšanin iz Real Madrida, međutim, sva je prilika da je to bio samo pucanj u prazno, da Saudijci baš i ne mogu tako lako do krilnog napadača, pa su kao metu označili prvotimca Kristal Palasa.

Ostrvska štampa piše da se Zaha savršeno uklapa u ideju Arapa po kojoj bi napravili veliki remont tima na stadionu „Sent Džejms park“, a da je znatno jeftiniji od Bejla. Navodno, 60.000.000 funti, koliko Palas traži za svog najboljeg igrača, nije nikakav problem za princa Mohamada Bina Salmana, naročito ako se ima u vidu da je samo za kupovinu kluba izdvojio oko 350.000.000 evra, a da je najavio kako će dodatnih 250.000.000 uložiti u jačanje tima već ovog leta.

Izabrane vesti

Suštinski, mogao bi Njukasl da priušti i Bejla, ali ako bi platio Realu obeštećenje između 80.000.000 i 100.000.000 evra, koliko zahteva Florentino Perez, pa još ugovori ogromnu platu (Velšanin u Madridu zarađuje oko 17.000.000 evra), mada bi to značilo da mu ostaje znatno manji budžet za ostala pojačanja. Ako bi gro novca ispucali na samo jednog igrača, ne bi im se isplatilo, pogotovo ako se zna da je Bejl sklon povredama, pa je zato pažnja preusmerena ka Selhurst parku.

Pomenutih 60.000.000 funti – oko 67.000.000 evra – cena je koju Kristal Palas već godinama drži za Vilfrida Zahu. Čak i kad su reprezentativca Obale Slonovače tražili Arsenal, Čelsi i Totenhem, ranije i Borusija iz Dortmunda, nijednog trenutka u Londonu nisu želeli da popuste i to strpljenje moglo bi da im se islati ovog leta. Zahi su ostale još tri godine ugovora sa Kristal Palasom, s tim da deluje da se i njemu menja sredina, dugo već igra za Orlove (šesta sezona) i zato je nedavno promenio menadžera, sad sarađuje sa Pinijem Zahavijem sve u nadi da će mu poznati izraelski agent pomoći da nađe bolji klub.

Konkretni potezi na planu realizacije transfera će svakako sačekati, jer Saudijci čekaju dozvolu državni vlasti Velike Britanije da uđu u poslovnu transakciju i zvanično postanu vlasnici Njukasla.

(FOTO: AFP)


tagovi

Vilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara