""
""

Al će vođa da pobesni: Severna Koreja ne postoji!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.17. | 08:29

Opšti haos na Tajlandu

Na prvi pogled okršaj Malezije i Severne Koreje u okviru petog kola treće runde kvalifikacija za Azijski kup 2019. godine ne zvuči nimalo zanimljivo. Ipak, ne treba suditi o knjizi po koricama.

Izabrane vesti

O čemu se radi?

Novinari iz Malezije dobili su "ćušku" prilikom najave ovog meča. I to ni od koga drugog nego od prevodioca! Tokom konferencije za medije u Buriramu (gde se utakmica i igra) prevodilac na severnokojerski zamolio je novinare da prestanu da zovu Severnu Koreju tim imenom, već da upotrebe pun naziv - Demokratska Narodna Republika Koreja.
"Ne zovite nas Severna Koreja, ta zemlja ne postoji", urlao je predstavnik gostujuće reprezentacije.

Nema sumnje da će lider Severne Koreje Kim Džong Un biti veoma besan, pogotovo ako uzmemo u obzir političke tenzije ove dve zemlje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 13:00 6302 AFKK Malaysia - N.Korea kmb 2&3+ 1,45

Inače, ovde se krije potencijalni fiks dana. Reprezentacija Severne Koreje - ili kako hoćete - Demokratske Narodne Republike Koreje - nalazi se bar dva koplja iznad Malezije, o čemu svedoči i prvi meč koji su Korejci dobili sa 4:1.

Selektor Malezije Nelo Vingada najavio je da će pružiti šansu nekim novim igračima, iako je rekao da su njegovi puleni u prvom meču dali sve od sebe. Portugalca može da raduje povratak kapitena Safika Rahima koji je prvi okršaj propustio zbog suspenzije, ali nerealno je očekivati da će on nekako uticati na rezultat...

Kako bilo, težak je zadatak pred Malezijom koja, ukoliko želi da se nađe na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, mora da savlada Severnu Koreju, ali isto tako da posmatra tuđe dvorište gde joj je potrebno da Liban savlada Hong Kong u utorak. Onda bi u finalnom meču sledeće godine u martu Malezija morala da tuče Liban, a Hong Kong i Severna Korea odigraju nerešeno. Jasno, nerealan scenario, ako uzmemo u obzir snagu, odnosno slabost Malezije. Sa pomenutom konstatacijom se usaglasio i sam selektor ove zemlje..
"Objektivno, mi smo već izgubili sve šanse da se plasiramo na ovo takmičenje. Ali, sledeće godine, možda, bez ikakvog pritiska, uspemo da ostvarimo neki rezultat. Tu su i druga takmičenja, na primer - Suzuki kup. Imam još dve godine u ugovoru i za te dve godine ćemo probati da se pripremimo i ostvarimo neki pozitivan rezultat", rekao je Vengada.

Možda su Maležani dobri u nekim drugim sportovima, ali za fudbal jednostavno nisu. Plus se šuška da pozivi u nacionalni tim idu preko političke linije tako da možda ovo nije najbolje od njihovih fudbalera. Ali, uz sve dužno poštovanje, teško da je i taj ostatak nešto bolji.

I šta kažete? Nije dosadno u Aziji. Nimalo. Barem kada je reč o vanfudbalskim aktivnostima. A i dobri su za pokoji fiks. Dakle, danas na Severnu Koreju. I možda kombinacija sa golovima. Ne bi trebalo da omane.

MOZZART KVOTE
13.00: (9,50) Malezija (5,70) Severna Koreja (1,25)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Azijski kupMalezijaSeverna Korejasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara