Kuma Babakar (©Reuters)
Kuma Babakar (©Reuters)

Alanja umalo sve prosula, Galatasaraj od 0:3 do 2:3, Terim se ljutio na sudiju što nije pustio još malo... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 20:18

Lider turskog prvenstva ispao u četvrtfinalu nacionalnog kupa

Vest dana u turskom fudbalu glasi – Galatasaraj je eliminisan u četvrtfinalu nacionalnog kupa!

Samo dan pošto je Fenerbahče izbačen od strane branioca šampionske krune Bašakšehira, Galatasaraj je takođe završio takmičenje u četvrtfinalu kupa. Dalje ide Alanja koja je igrala poput furije u najvećem delu meča, ali onda od dobijenog umalo napravila veresiju pošto je dozvolila lideru turskog prvenstva da se umalo potpuno vrati u život. Na kraju je Alanja slavila sa 3:2 (2:0).

Izabrane vesti

Nema šanse da odgledate meč u kojem Galatasaraj gubi, a da ne bude drame! To je odavno postalo nepisano pravilo. Fatih Terim se na kraju još i ljutio na glavnog arbitra Abdulkadira Bitigena što nije pustio da se igra još malo, iako se u momentu završetka već igralo pet i po minuta nadoknade.

Razlog Terimove ljutnje je inicijativa Galatasaraja koja je došla prekasno. Samo nekoliko trenutaka ranije je Žedson Fernandeš postigao svoj prvenac u dresu Galate na svom trećem nastupu, čime je Alanja imala još samo gol prednosti u rukama. Sreća za Alanju pa je uveliko bilo poznato koliko iznosi nadoknada...

Sreća za goste je što su u većem delu susreta igrali daleko bolje od rivala. Utakmicu sezone odigrao je Kuma Babakar! Momak koji je letos stigao iz Sasuola na jednogodišnju pozajmicu precrtao je Galatasaraj sa dva pogotka. Drugi put otkako je stigao u Alanju meč završava sa dva pogotka, ali će gostovanje u Istanbulu da pamti verovatno još dugo.

Izgledao je na momente kao tenk Babakar kada bi se našao u duelu sa igračima protivničkog tima. To je najbolje pokazao u situaciji kod prvog gola kada je kao osmak četvrtaka na školskom igralištu otresao sa sebe Rajana Donka, da bi zatim lepo predriblao i Markaa kako bi loptu prosledio kraj nemoćnog Fernanda Muslere.

Da će ovo biti Alanjino veče moglo je da se nasluti i po situaciji iz 41. minuta kada je rezultat glasio 2:0. Strelac je ovog puta bio Salih Udžan i to posle savršeno isplaljenog hica koji bi malo koji golman mogao da zaustavi.

Već u 48. minutu Alanja je imala ogromnih 3:0. Strelac je opet bio Babakar, ovog puta sa bele tačke. Posle tog pogotka Galatasaraj je počeo da juriša ka suparničkom golu, ali je drama usledila tek u samoj završnici. Jer, tada je Mostafa Abdalah uspeo da iskoristi odbitak i zatrese mrežu. I naravno, tada kreće ludnica do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali bez senzacionalnog povratka...

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Fenerbahče - Bašakšehir 1:2 (0:1)

/Valensija 72 - Fernandes 42, Gulbrandsen 96/

Sreda

Galatasaraj - Alanja 2:3 (0:2)

/Abdalah 83, Fernandeš 90+4 – Babakar 30, 48 penal, Udžan 41/

Četvrtak

15.45: (1,88) Sivas (3,35) Antalija (4,00)

18.45: (2,95) Konja (3,25) Bešiktaš (2,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kuma BabakarAlanjaGalatasarajKup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara