Alvaro Garsija slavi gol (© Reuters)
Alvaro Garsija slavi gol (© Reuters)

Alvaro Garsija stigao Andriju Delibašića i Falkaa, Rajo ušao u zonu evropskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 23:05

Na Valjekasu savladana Almerija uz dve asistencije Isija Palasona

Igrao je početkom veka evropski fudbal, a kako igra ove sezone možda će opet Rajo Valjekano na međunarodnu scenu. Tim kome, kad je počelo prvenstvo, niko nije davao šanse da može da bude pri vrhu tabele, probio se na peto mesto, vredno plasmana u Ligu Evrope, sa samo tri koraka zaostatka za Atletikom, poslednjim vlasnikom ulaznice za Ligu šampiona.

U završnom susretu 20. kola Primere sastav Andonija Iraole savladao je povratnika u elitni rang, Almeriju (2:0), prvi put posle trijumfa nad Realom dobio meč kod kuće (taj duel igran je još 7. novembra), dobra izdanja sa strane (tamo nije izgubio baš od susreta sa Almerijom, ali u Andaluziji) preneo na svoj mali teren i potvrdio da je, uz Sosijedad, jedno od najprijatnijih iznenađenja na Pirinejima.

Izabrane vesti

Najzaslužniji čovek za novo slavlje Raja, posle onog nad Viljarealom u minulom kolu, jeste Isi Palason. Omaleni vezista je kreirao oba gola, predstavljao opasnost po goste za koje je igrao Srđan Babić svih 90 minuta, pretio u prvom delu udarcem sa distance, a u drugom sa dva pasa rešio meč. Najpre je u 54. minutu izveo korner posle kojeg je autogol postigao štoper gostiju Rodrigo Eli, da bi u 63. poslao loptu u prostor na koju je natrčao Alvaro Garsija i tako stavio pečat.

Zanimljivo, bio je to prvi kontakt s loptom Alvara Garsije pošto je zamenio Andresa Martina, čime je postigao najbrži gol u ulozi rezerviste u ovom izdanju La lige. Za to dostignuće bilo mu je potrebno svega 20 sekundi.

Garsija je na taj način čak peti put ulaskom s klupe bio precizan za Pčelice u karijeri, što je učinak kakav imaju još nekadašnji as Partizana Andrija Delibašić i Kolumbijac Radamel Falkao, dok su na klupskoj listi fudbalera sa najviše pogodaka u Primeri pošto bi ušli s klupe vodeći Tamudo i Luis Kembranos, sa po šest.

Rajo je ove sezone savladao Real i Sevilju, a ostao neporažen u duelima sa Barselonom i Atletikom, timovima koji su predstavljali Španiju jesenas u Ligi šampiona. Možda stvarno za njega ima mesta pod kapom UEFA.

PRIMERA – 20. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Kadiz 4:1 (3:1)

/Sanset 10, 35, 75 Alvarez 44 - Eskalante 25/

Subota

Espanjol - Osasuna 1:1 (0:1)

/Brajtvajt 59 - Budimir 44/

Elče – Viljareal 3:1 (2:1)

/Milja 3, 45+3pen, 52pen – Moreno 22/

Atletiko Madrid – Hetafe 1:1 (0:0)

/Korea 60 – Unal 83 pen/

Betis – Selta 3:4 (2:2)

/Huanmi 9, Kanales 23, Fekir 84 pen – Larsen 6, Vejga 22, 56, Aidu 70/

Nedelja

Majorka - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Naćo 13 ag /

Đirona - Valensija 1:0 (1:0)

/Garsija 64/

Sosijedad - Valjadolid 0:1 (0:0)

/Larin 73/

Barselona - Sevilja 3:0 (0:0)

/Alba 58, Gavi 70, Rafinja 79/

Ponedeljak

Rajo Valjekano – Almerija 2:0 (0:0)

/Eli 54 ag, A. Garsija 63/



tagovi

Rajo ValjekanoAndrija Delibašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara