Karlo Ančeloti i Kazemiro (©Reuters)
Karlo Ančeloti i Kazemiro (©Reuters)

Ančeloti: Kazemiru je potreban nov izazov i želi da ode, imamo resurse da ga zamenimo

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.08.22. | 15:25

“Ne znam šta će se dešavati u narednih nekoliko sati, pregovori postoje, ali ništa nije zvanično”, rekao je strateg Real Madrida

Real Madrid je sistem, ne zavisi od jednoga čoveka, spreman je da pusti svakoga ko hoće da ide i nadomesti ga. Nikoga neće prisiljavati da ostane na Santjago Bernabeuu, ni Kazemiro nije izuzet. Brazilac je pred transferom u Mančester junajted, izrazio je želju da napusti špansku prestonicu i uslišena mu je. Preostaje samo da engleski klub ispuni zahtev Kraljevskog kluba i na račun mu uplati 70.000.000 evra. 

Pregovori su u toku, a Junajted će ga, ukoliko dođe do konačnog dogovora, učiniti jednim od najplaćenijih igrača u Premijer ligi. Na nedeljnom nivou zarađivaće 350.000 funti, što je plata u rangu Davida de Hee, a više će zarađivati samo Kristijano Ronaldo, Erling Haland, Kevin de Brujne i Mohamed Salah. Da je Brazilac na izlaznim vratima potvrdio je Karlo Ančeloti, ali transfer i dalje nije “zatvoren”. 

Izabrane vesti

Italijanski strateg ubeđen je da će Real Madrid, bez obzira na to da li će defanzivni vezista otići ili ostati, nastaviti da igra dobro i da u svojim redovima ima zamenu. 

“Ponekad čujem glasine, takođe i čitam, ali često ne obraćate pažnju na ono što se dešava. Juče sam shvatio da Kazemiro može otići. Planovi Real Madrida se ne menjaju: borićemo se u svim takmičenjima za trofeje. Siguran sam da ćemo dobro proći sa i bez Kazemira”, poručio je Karlo Ančeloti na konferenciji za medije uoči gostovanja Selti i istakao da poštuje odluku Brazilca, iako nije srećan što postoji mogućnost da ode:  

“Kazemiro veoma dobro razume šta Real Madrid predstavlja. Nešto slično mi se dogodilo kada sam bio u Milanu. Veoma si dobar, ali želiš da probaš nešto novo. Osećao sam se dobro u klubu koji mi je bio poput porodice. To su lične stvari i savršeno ih razumem. I igrači ga razumeju. Real Madrid ga poštuje. Kada Kazemiro traži nov izazov u karijeri, moramo da ga razumemo, moramo to da prihvatimo sa najvećim poštovanjem i ljubavlju. Na ličnom planu, kada provodite toliko vremena sa tako ljubaznom i profesionalnom osobom, niste srećni zbog takve odluke, ali preovladava poštovanje”. 

Brazilac želi novi izazov u karijeri i Real Madrid mu neće stajati na putu. 

“Nisam pokušavao da ubedim Kazemira da donese ovakvu ili onakvu odluku. Mnogo sam razgovarao sa njim, mnogo nam je pomogao. Ne znam šta će se dešavati nekoliko narednih sati, da li će ostati ili ne. Ako ne ostane, zahvalan sam mu na svemu. Želi novi izazov, pregovori postoje, ali ništa nije zvanično. Jasna je njegova želja da ode. Ako dogovor postoji, imamo resurse da ga zamenimo”. 

Važan je Kazemiro za igru Reala, sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom bio je deo udarnog terceta na sredini terena. Ali, potencijalni odlazak brazilskog defanzivnog veziste ne brine preterano Karla Ančelotija, jer pored pomenutog dvojca koji ostaje na sredini terena ima i Eduarda Kamavingu, Orelijena Čuamenija, Federika Valverdea i Danija Sebaljosa

“Ako Kazemiro ode, imamo još šestoricu veznih igrača. Sa Kazemirom smo ih imali sedam. Mislim da je šest dovoljno za sezonu, jer su veoma kvalitetni. Kazemiro je odlično sarađivao sa ostalim igračima iz veznog reda. Kombinovanje sa Modrićem i Krosom je bilo veoma važno za uspehe Real Madrida sve ovo vreme”. 

Pregovori Mančester junajteda i igrača ulaze u završnu fazu, Real Madrid dao je zeleno svetlo za transfer, a trener Kraljevskog kluba nagovestio je da Kazemiro neće biti u konkurenciji za meč sa Seltom. I izneo ideje kako planira da popuni upražnjeno mesto. 

“Ako se pregovori nastave, on neće putovati u Vigo. Imamo dovoljno igrača u vezi, Čuameni je jedan od najboljih. Postoji opcija i da se Toni Kros spusti na to mesto, kao u mojoj drugoj godini ovde. Imamo i Kamavingu, koji je igrao prošle godine. Ne možemo da zamenimo Kazemira, ali na toj poziciji mogu da igraju i igrači drugačijih karakteristika. Primer je Pirlo u mom timu. Čuameni više liči na Krosa zbog defanzivnih karakteristika”, rekao je Karlo Ančeloti i dodao: 

“Čuameni je snažan, jak u vazdušnoj igri, silovit, ima dobru nogu... Jasno je da mu neću reći da igra kao Kazemiro. Moramo pokušati da iskoristimo njegov šut”.


tagovi

KazemiroReal MadridMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara