Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Anri preispituje odluku Čelsija: Zašto su doveli Lukakua, uvek sam se pitao da li će se uklopiti

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 17:39

"Kada dovodite Lukakua, morate da ga adaptirate na vaš način igre ili ga promenite kako bi odgovarao njemu. Nisam mislio da će se tako nešto dogoditi", priznaje legendarni francuski napadač

Sapunica "Lukaku" sinoć je dobila novu epizodu. Belgijski napadač je nakon sporne utakmice sa Kristal Palasom koja je aktivirala brojne fudbalske legende i analitičare na Ostrvu u prvom meču osmine finala Lige šampiona ostao na klupi. Ofanzivna linija je prodisala, njegov zamenik Kai Haverc je postigao gol i Čelsi je upisao sigurnu pobedu nad francuskim prvakom koju je Romelu ispratio sa tribina.

Bio je to način Tomasa Tuhela da smiri strasti i zaštiti 113.000.000 evra plaćenog napadača pritiska sa kojim se Lukaku suočavao prethodnih dana, ali i povod za Tjerija Anrija da se zapita zbog čega je londonski tim uopšte dovodio Belgijanca.

Izabrane vesti

Kao pomoćnik Roberta Martineza u reprezentaciji Belgije, Anri je odlično upoznat sa Romeluovim kvalitetima i manama, zbog čega je naslućivao da je veza sa Čelsijem osuđena na propast.

"Od samog početka sam se pitao – da li će se uklopiti u taj tim? Kada dovodite Lukakua, morate da ga adaptirate na vaš način igre ili ga promenite kako bi odgovarao njemu. Nisam mislio da će se tako nešto dogoditi. Za Roma da se adaptira na Čelsijev stil igre potrebno je vreme, nije lako. Oni vole da vrše visok presing, aktivni su stalno i često menjaju pozicije u napadu. Lukaku voli da ostaje u sredini što mu otežava da se prilagodi situaciji, ali opet, zašto su ga doveli", rekao je Anri nakon Čelsijeve utakmice sa Lilom.

Legenda Arsenala i francuske reprezentacije nikako ne opravdava Romeluovo izdanje protiv Kristal Palasa u kojem je za 90 i kusur minuta imao svega sedam dodira sa loptom.

"Da li je normalno to što je imao samo sedam dodira sa loptom? Ne, nije normalno, bez obzira na to da li se dopadaš treneru ili ne. To ne bi trebalo da se događa. Teško je shvatiti šta se desilo, ali moraju da prevaziđu to. Biću iskren sa vama, ne znam kako se to desilo za 90 minuta. Ali, šta je rešenje? Lukaku treba da pronađe način da se adaptira na njihov stil igre", savetuje Anri napadača Čelsija.



tagovi

Romelu LukakuTjeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara