Leandro Trosar posle gola (©Reuters)
Leandro Trosar posle gola (©Reuters)

Arsenal ponovo na vrhu, ali se malo pita: Trosara pogledala sreća, Edegor overio pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 22:29

Tobdžije sigurne na stadionu Molino

Dovoljne su bile dve sedmice da se Arsenalova sezona pretvori u totalni haos, od eliminacije iz FA kupa, do očekivanog ispadanja u Ligi šampiona i izgubljenog prvog mesta u Premijer ligi... Mikel Arteta je uspeo da oporavi ekipu i vrati je bar nakratko na vrh prvenstva Engleske posle sigurnog trijumfa od 2:0 (1:0) na gostovanju Vulverhemptonu, ali se i pored toga malo šta pita jer utakmice manje imaju Mančester Siti i Liverpul.

Uspeo je Arsenal da se uzdigne posle nimalo prijatnog perioda, a Vulverhempton je stigao kao poručen. Vulvsi su u svojoj dubiozi koja traje više od mesec dana i u tom periodu pretpljena su četiri poraza uz još dva remija, što je survalo na sredinu tabele Premijer ligu i izbacilo iz FA kupa. Evidentno je da su povrede mnogo uticale na raspoloženje u Vulvsima i da Geri O'Nil ima dosta muka da sastavi kompetentniji sastav, a Arsenalovim fudbalerima je utakmica protiv nekog ko se muči više od njih bila preko potrebna da vrate samopouzdanje.

Izabrane vesti

Tobdžije su igrale generalno bolje od rivala, a pogledala ih je malo i sreća. Naročito kod pogotka Leandra Trosara pred sam istek prvog poluvremena. Belgijanac je postigao naizgled lep pogodak iz prve, ali je ponovljeni snimak pokazao da mu je lopta prešla preko stopala, odnosno da je nije udario kako je želeo. Rezultat je i pored toga bio dobar, pošto je odletela tako da se i golman Žoze Sa malo čak iznenadio, kao da nije spreman da lopta dobije takav efej... Gol pogledajte OVDE.

Gosti su nagradu za sveukupno bolju igru dobili u poslednjim sekundama susreta. Strelac za konačnih 2:0 bio je Martin Edegor posle lukave reakcije iz nezgodne pozicije, jer je sačekao da vidi kako će odbrana Vulvsa da reaguje i kada je video pukotinu između Saa i gola odlučio se za udarac kojim je zaokružio meč. Arsenal je gotovo svih 90 minuta napadao iz svih oružja, ali je nedostajala mirnoća u realizaciji. Srećom po tim sa severa Londona, Vulverhempton nije bio toliko dobar da bi njegovu nepreciznost kaznio.

Arsenal ostaje bar nakratko na vrhu, sada su na potezu Liverpul i pre svega Siti koji je nešto ranije obezbedio plasman u finale FA kupa.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Luton - Brentford 1:5

/Beri 90+2 - Visa 24, 45+1, Pinok 62, Luis Porter 64, Šade 86/

Šefild Junajted - Barnli 1:4

/Hamer 52 – Brun Larsen 38, Asinjon 40, Foster 58, Gudmundson 71/

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)

/Trosar 45, Edegor 90+5/

Nedelja

14.30: (2,15) Everton (3,50) Notingem Forest (3,70)

16.00: (1,87) Aston Vila (3,70) Bornmut (4,00)

16.00: (2,15) Kristal Palas (3,50) Vest Hem (3,60)

17.30: (5,70) Fulam (4,10) Liverpul (1,58)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Totenhem – Mančester Siti

Brajton – Čelsi

Mančester Junajted - Njukasl



tagovi

VulverhemptonArsenalLeandro TrosarMartin Edegor

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara