(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Astra juri treće mesto, ali ne može u Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 13:39

Ekipa iz Đurđa dobila zabranu igranja u međunarodnim kupovima naredne sezone

Do kraja šampionata Rumunije, u naredna tri kola, vodiće se velika borba za titulu između Univerzitatee i šampiona Kluža. U poslednjem kolu plej-ofu u direktnom dvoboju u Krajovi verovatno pada odluka o šampionu. Osmo kolo doigravanja za šampiona otvaraju Gaz Metan i Astra. Utakmica u Medijašu u petak (20.00) ima veći rezultatski značaj za domaćina.

Ekipa iz Đurđa bori se za treću poziciji, ali... UEFA je prošlog meseca stavila zabranu međunarodnih takmičenja za Astru za sledeću sezonu. Ekipa nije ispunila uslove što se tiče strukture stadiona Marin Anastasoviči, ali i zbog dugova i kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, to se ne odražava na formu ekipe trenera Bogdana Andonea. Ekipa iz Đurđa nije poražena tri utakmice u nizu.

Izabrane vesti

S druge strane, ekipa iz Medijaša nikog nije pobedila u nastavku sezone posle pandemije virusa korone. Gaz Metan ima tri poraza u nizu, već sedam utakmica u šampionatu Rumunije nije pobedio, ali i dalje može da se umeša u borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Astra beži samo pet bodova, dok su blizu i Botošani i vicešampion FCSB.

Kada igraju ova dva tima ove sezone po pravilo dolazi 0-1 gola. Skor je identičan, po pobeda i poraz od po 1:0 na svom terenu, uz meč bez pogodaka u Đurđu. Astra nema pobedu u Medijašu od decembra 2016. godine. Posle toga su ova dva tima odigrala četiri utakmice (tri u šampionatu), a Gaz Metan na svom terenu ima dva trijumfa, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

Gosti imaju najbolju tandem strelaca u Rumuniji, Denisa Alibeca i Valentina Georgea koji su postigli ukupno 24 pogotka. Kod domaćina, najbolji strelac je Sergiu Bus koji je na meti Kluža i FSCB i sigurno napušta Medijaš ovog leta. Napadač Gaz Metana je 10 puta zatresao mrežu ove sezone.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

20.00 (4,70) Gaz Metan Medijaš (3,45) Astra Đurđu (1,82)

Subota

20.00 (4,50) FCSB (3,45) Kluž (1,85)

Nedelja

20.00 (4,50) Botošani (3,45) Univerzitatea Krajova (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaGaz MetanAstra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara