Žoze Murinjo (Reuters)
Žoze Murinjo (Reuters)

Atalanta i Roma mogu da zaborave na Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 20:14

Posle večerašnjih kikseva

Juventus može da bude bezbrižan ako je i bilo kakvih briga oko plasmana u Ligu šampiona. Atalanta i Roma polako posustaju i teško će uspeti da se uključe u borbu za četvrto mesto. Pogotovo posle večerašnjih kikseva. Roma je odigrala 1:1 na gostovanju Udinezeu, Atalanta samo 0:0 kod kuće protiv Đenove.

Roma je bila čak i na rubu poraza ali se spasila izjednačujućim golom iz penala u nadoknadi vremena. Taman kada je posle dve vezane pobede delovalo da je Murinjov tim uhvatio zalet i da može da se umeša u borbu za Ligu šampiona, na Friuliju je opet razočarao. Povratak Portugalca na klupu posle dve utakmice suspenzije se pokazao kontraproduktivan. Roma je razočarala i igrom i rezultatom.

Izabrane vesti

Udineze je poveo spektakularnim udarcem argentinskog beka Nahuela Moline sa 18 metara u 15. minutu.

Roma je celo prvo poluvreme bila bezopasna i imala sreće što nije na odmor otišla sa većim zaostatkom. Makengo je bi bio blizu gola u 37. minut ali su Rui Patrisio i prečka zajedničkim snagama spasili Romu. Romina prva šansa je došla posle više od sat vremena igre kada je mladi Afena Đan zapretio udarcem sa distance. Počela je Roma da stiska, šanse su imali El Šaravi i Pelegrini, a onda je Rui Patrisio u finišu sa dve sjajne odbrane sprečio rezerviste Puseta i Samardžića da reše utakmicu.

I kada je delovalo da će Udineze ipak sačuvati minimalnu prednost, u dubokoj nadoknadi vremena je lopta pogodila Zegelara u ruku i gostima je sa neba pao poklon u vidu penala. Kapiten Pelegrini je bio siguran i spasao je Vučicu poraza.

Atalanta je u četvrtak odigrala meč u turbo ritmu protiv Leverkuzena i očigledno ostala bez gasa pa je Đenova odnela bod iz Bergama. Grifonima je ovo bio čak sedmi uzastopni remi otkako je Nemac Blesing seo na klupu. Ne gube, ali i ne pobeđuju…

Murijel je u prvom poluvremenu bio najopasniji, pogodio je i prečku dok je Đenova pretila preko Amirija, Jeboe i na kraju imala zicer preko Frendrupa ali je Sportijelo spasao Atalantu poraza.

SERIJA A - 29. KOLO

Subota

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)

/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)

/Sabiri 84 - Jošida 23ag, Morata 34, 88/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Kalulu 19/

Nedelja

Fjorentina - Bolonja 1:0 (0:0)

/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)

/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

Atalanta - Đenova 0:0

Udineze - Roma 1:1 (1:0)

/Molina 15 - Pelegrini 90+5 penal/

20.45: (5,20) Torino (3,70) Inter (1,70)

Ponedeljak

20.45: (1,33) Lacio (5,20) Venecija (9,00)

*** Kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara