Atalanta pametno ulovila Šveđanina, stiže i Belingemov naslednik

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 14:45

Klub iz Bergama aktivan na početku zimske pijace

Tek je počeo zimski prelazni rok, a Atalanta je krenula jako.

Boginja provincijе je dovela jedno pojačanje i poslalа ponudu za drugo. Klub iz Bergama je danas potvrdio transfer švedskog štopera Isaka Hiena (24) iz Verone. Visina obeštećenja iznosi 9.000.000 evra, a igrač je potpisao ugovor do leta 2028. godine.

Izabrane vesti

Dugo je trajao Atalantin lov na Šveđanina poreklom iz Burkine Faso. Još letos je Gasperini hteo da ga dovede ali je Verona tada bila alava. Kada su saznali da Atalanta nudi 18.000.000 evra za Torinovog štopera Bonđorna, na Bentegodiju su insistirali na istoj sumi za Hiena. Atalanta je nudila 12.000.000 ali Verona nije popuštala i transfer je propao.

Slaba sportska i finansijska situacija u klubu su naterali Veronu da ove zime smanji apetite. Pristala je na duplo manje od onoga što je tražila letos i Atalanti se čekanje isplatilo. Doduše, rizikovala je jer je Hien bio i velika želja Torina.

Situacija u Atalantinoj poslednjoj liniji je postala alarmantna posle povreda Toloja, Skalvinija i Palomina pa je dovođenja štopera bilo neophodno. Prvo su hteli Radua Dragušina iz Đenove ali je bio preskup i opet su se vratili staroj želji iz Verone. Ovoga puta su ekspresno sklopili dogovor.

Ali Hien neće biti jedino pojačanje Atalante ove zime. Čuvena skauting služba iz Bergama je naciljala zanimljivo ime iz Čempionšipa. Poslata je ponuda Birmingem Sitiju za velškog vezistu Džordana Džejmsa (19). Atalantini lovci na talente su alarmirali klub da ne smen mnogo čekati i da treba odmah reagovati u slučaju momak koji je posle Džuda Belingema nešto najtalentovanije što je Birmingemova škola proizvela. Dugoročno, u njemu vide naslednika Martina De Rona.

Igrač je već pristao i čeka se da pristane i klub sa Sent Endrjuza. Atalantina ponuda iznosi 4.500.000 evra plus bonusi. Uskoro bi i taj posao trebalo da bude zaključen. Džejms je standardan u Čempionšipu, a postao je i redovan reprezentativac Velsa.



tagovi

Isak HienZimski prelazni rok 2024Džordan Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara