Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Atletiko pristaje da proda Feliksa Barsi, za cenu se pitaju ekonomisti

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 20:40

Predsednik Madriđana Enrike Serezo izjavio da će biti srećan ukoliko Portugalac ostane u Kataloniji

Veoma motivisan bio je Žoao Feliks u nedavnoj pobedi Barselone nad Atletiko Madridom (3:0), a još osam puta upisao se 24-godišnji Portugalac u strelce od kada je iz španske prestonice prešao u katalonsku. Imao je nekoliko odličnih izdanja pod Ćavijevom komandom i nagovestio da ga se Čolo Simeone možda prelako odrekao, ali nije uspeo da ubedi Argentinca i rukovodstvo Jorgandžija da insistiraju na njegovom povratku sledećeg leta. Štaviše, prvi čovek Atletiko Madrida, Enrike Serezo, ne krije da bi voleo da Feliks u potpunosti postane fudbaler Barselone.

Naravno, ne predaje ga predsednik Madriđana za džabe, već očekuje poveće obeštećenje kako bi bar donekle nadoknadio uloženih 120 "i kusur" miliona evra kada je pre pet godina doveo Žoaa Feliksa iz Benfike.

Izabrane vesti

U Barseloni, međutim, pokušavaju da prođu što jeftinije, odnosno traže Atletiku da pusti Feliksa na još jednu pozajmicu, pa sledećeg leta ponovo da pregovaraju. Madridski AS navodi da je takva opcija moguća, ali samo uz klauzulu o obaveznom otkupu i to za iznos koji ne bi bio mnogo manji nego što Serezo traži ovog leta. A to je, navodno, 80.000.000 evra.

"Igra dobro u Barsi i normalno je da želi da ostane tamo. Ako oni hoće da ga zadrže, a on hoće da ostane, sve strane bi bile zadovoljne. Feliksovim ostankom Barselona bi dobila fantastičnog igrača... Ne znam koliko bismo obeštećenje tražili, to je pitanje za naše ekonomiste", vešto je izbegao odgovor na najbitnije pitanje predsednik Atletiko Madrida.

U 35 nastupa za Barselonu Žoao Feliks je dao devet golova i asistirao za šest. Ima Ćavi poverenje u njega i često mu daje ulogu startera, međutim, teško je poverovati da Katalonci imaju finansijske mogućnosti da ovog, pa i sledećeg, leta otkupe Portugalca osim ako se Atletikovi uslovi drastično ne promene u odnosu na sadašnjih 80.000.000.



tagovi

Žoao FeliksBarselonaAtletiko MadridEnrike Serezo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara