Robert Levandovski protiv Đirone (©Reuters)
Robert Levandovski protiv Đirone (©Reuters)

Autentični katalonski derbi za nastavak šampionske trke u punoj brzini

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.12.23. | 14:03

Barselona dočekuje prijateljsku Đironu na Monžuiku

Istorijski gledano, za Barselonu je poseta Đirone nešto poput otvaranja vrata kuće prijateljskom i nenametljivom komšiji. Onome, koji vam se dopada i sa kojim održavate dobre odnose. Pogotovo zato što vam ne predstavlja pretnju. I to će verovatno ostati tako još dugo vremena. Ono što je drugačije je da ovog puta Đirona na Barsin teren stiže u drugoj ulozi. Mičelovi momci su u vrhu. Imaju praktično savršen prvi deo sezone u Primeri i, posle neuspeha Real Madrida, mogu ponovo da se pozicioniraju kao lideri. Još je rano govoriti o Đironi kao o kandidatu za titulu, ali je evidentno da belo-crveni imaju veličanstvenu kampanju. To je prvi put u istoriji da su došli do duela sa Barsom iznad Blaugrane na tabeli.

S druge strane, Barsa želi da smanji jaz sa Madriđanima, i moraće da bude oprezna. Nikada nije izgubila zvaničnu utakmicu od svojih komšija. Naravno, nikada ranije nismo videli Đironu sa ovim karakteristikama.

Izabrane vesti

21.00: (1,53) Barselona (4,30) Đirona (6,00)

Barselona i Đirona imaju odličnu priliku da iskoriste kiks Blankosa u sudaru sa Betisom, koji je odoleo na svom Viljamarinu i izvukao 1:1. Bila je to sjajna fudbalska utakmica, u kojoj je Džud Belingem još jednom spasao Real Madrid, i pokazao se kao neočekivano rešenje za odlazak Karima Benzeme. U ovom trenutku, Madriđani imaju samo bod više od Đirone, a ako Barsa pobedi na Monžuiku, prići će najvećem rivalu na samo dva poena.

To je zlatna prilika za obe ekipe da dodatno ojačaju pozicije u gornjem domu. Đirona je veliko iznenađenje šampionata, uz odlični Las Palmas, koji je u subotu pobedio Alaves u Vitoriji sa 1:0. Ali, klub iz Siti grupe se odvažio da pokuša nezamislivo, i ne želi da siđe sa pijedestala. Možda će čak razmisliti o tome da se pojača u januaru kako bi se sa više samopouzdanja suočio sa završnim delom šampionata.

------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------

Pomenuti subotnji remi Real Madrida u 16. kolu Primere otvara novi scenario u katalonskom okršaju koji će se desiti. Sve sluti na lepršavi utakmicu, jer se sukobljavaju ekipe koje forsiraju napadački i spektakularan fudbal. Ujedno, okršaj može da postane istorijski, jer dva katalonska tima ulaze u borbu za titulu, nešto veoma neobično. Odjednom, duel prijateljskih sastava dobio je veći značaj.

Ćavijev tim, očigledno, ima više toga da izgubi, pošto je ova prilika zlatna i protraćivanje bi moglo da se negativno odrazi na dalji tok nacionalne kampanje. Pobedom bi izgledi Barselone bili obećavajući. Naročito jer narednih nekoliko dana do božićne pauze Blaugrana treba da igra protiv Valensije na Mestalji i Almerije na Monžuiku. U međuvremenu, Real Madrid će se suočiti sa Viljarealom na Bernabeuu i Alavesom u Vitoriji.

Uz prinudno odsustvo golmana Ter Štegena zbog povrede, Ćavi će nastaviti da se oslanja na Injakija Penju između stativa. Alonso se muči sa leđima, Gavi sa kolenom, a Martineza muči mišić. Đirona ulazi u meč bez povređenih Borhe Garsije, Tonija Vilje i Janhela Erere. Neće biti ni Pabla Torea, pozajmljenog iz Barse.

Barsa i Đirona će izvesno odigrati odličnu utakmicu na Monžuiku. Večeras će biti u igri posed, pritisak, ofanzivni i defanzivni kapaciteti, svi elementi fudbala zasnovani na posedu lopte. To je utakmica koja teži da bude atraktivna i takmičarska. Jedinstvena prilika za nastavak šampionske trke u punoj brzini.

LEVANDOVSKI - STUANI: ODLIČNI STRELCI NIKADA NE STARE


Barsa i Đirona u ovom meču primere doneće i btiku između Roberta Levandovskog (35 godina i 111 dana) i Kristijana Stuanija (37 godina i 59 dana). Dvojica napadača imaju gomilu golova iza sebe: Poljak sa 30 u 47 utakmica za Barsu i Urugvajac sa 95 u 277, uključujući i čarolije u Đironi, Espanjolu, Rasingu i Levanteu.

LEVANDOVSKI DAJE GOL - 1,85!

Kompletna ponuda OVDE

Stuani, sa ugovorom do 2026. godine, postigao je tri gola protiv Barselone u prbvenstvu, sve na Kamp Nou. Dva sa Đironom, u septembru 2018, a jedan sa Espanjolom. Levandovski, koji je potpisao do 2026. godine, nije postigao pogodak protiv Đirone, iako ima sedam golova u prvenstvu ove sezone, dva više od Stuanija. Međutim, Poljak nije zatresao mrežu protiv Mičelovog tima u jedinoj utakmici koju je odigrao na Kamp Nou - 0:0.

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Hetafe – Valensija 1:0 (0:0)

/Majoral 87/

Subota

Alaves - Las Palmas 0:1 (0:1)

/Rodriges 31/

Betis - Real Madrid 1:1 (0:0)

/Ruibal 66 - Belingem 53/

Viljareal - Real Sosijedad 0:3 (0:3)

/Merino 38, Subimendi 41, Kubo 34+4/

Majorka - Sevilja 1:0 (1:0)

/Larin 11/

Nedelja

14.00: (1,23) Atletiko Madrid (6,75) Almerija (11,0)

16.15: (4,70) Granada (3,70) Atletik Bilbao (1,75)

18.30: (2,95) Kadiz (3,15) Osasuna (2,70)

21.00: (1,53) Barselona (4,30) Đirona (6,00)

Ponedeljak

21.00: (2,45) Rajo Valjekano (3,30) Selta Vigo (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaĐirona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara