Miloš Kerkez (twitter©AZAlkmaar)
Miloš Kerkez (twitter©AZAlkmaar)

AZ razneo Vitese za Ligu Konferencije: Sprint od 70 metara i asistencija beka iz Vrbasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 16:58

Ekipa iz Alkmara rešretala iz svih oružja i nadoknadila zaostatak 2:1 iz prve utakmice

Verovali su fudbaleri Vitesea da su na pola puta do plasmana u Ligu konferencija, kada su pre tri dana u Arnemu savladali AZ rezultatom 2:1. Međutim, goste je u Alkmaru sačekao čopor mladih lavova Paskala Jansena i doslovce ih pojeo. Rešetali su domaći fudbaleri iz svih oružja, već do 13. minuta igre preokrenuli sutuaciju u dvomeču u svoju korist i sa šest golova u mreži rivala izveli najefikasniju predstavu u holandskom plej-ofu od 2008. godine - 6:1.

AZ je u startnoj postavi imao čak šestoricu fudbalera mlađih od 24 godine, a među njima i tinejdžera iz Vrbasa koji je u januaru došao iz Milana za 2.000.000 evra, 18-godišnjeg Miloša Kerkeza. U moru mladih fudbalera, konce na sredini terena je vukao sjajni Jordi Klasi koji je u trećem i 13. minutu nameštao golove Pavlidisu i Rejndersu. Tako je 30-godišnji vezista došao do četiri asistencije na poslednja tri meča, nakon što je na prvih 86 nastupa za holandski klub namestio samo jedan gol.

Izabrane vesti

Tada je Az poveo u dvomeču sa ukupnih 3:2, a do kraja poluvremena upravo Kerkez postao jedan od najzaslužnijih što je domaćin stekao značajnu rezultatsku zalihu. Momak koji nastupa U-21 reprezentaciju Mađarske je spretno otvorio kontru svog tima koju je odlično i spratio sprintom od 70 metara pre nego što je De Vitu i doslovce omogućio da se ušeta u gol. Potezi kojima je Kerkez pokazao da bi vrlo brzo mogao da opravda ulaganje AZ u budućnost.

Drugo poluvreme obeležio je Jesper Karlson, prvo asistencijom za Rejndersov drugi gol, a onda i sa dva pogotka u ličnoj režiji. U 75. minutu sjajno je prebacio živi zod is slobodnjaka i tada je pukla petarda u Alkmaru. Vitese je uzvratio istom merom, pogotkom iz prekida i loptom Bazura koja je prošla ispod živog zida iako je jedan od domaćih igrača legao iza živog zida i napravio blok - očigledno nedovoljno dobar. Gol je logično bio samo počasni, a Karlson se u 89. minutu novim golom postarao za najubedljiviji trijumf AZ-a od oktbora 2019. godine kada je sa 6:0 potučena Astana u Ligi Evrope.





tagovi

Jordi KlasiMiloš KerkezAZ AlkmarVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara