Bajern ima sve pogodnosti ako zaista hoće Zirkzea nazad, odluku donosi Eberl

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 10:42

Mada, dosta toga će zavisiti i od novog trenera...

Mladi holandski napadač Džošua Zirkze (22) naparavio je pun pogodak kada je pre skoro dve godine rešio da napusti Bajern i potragu za minutima nastavi u Bolonji.

Nakon sezone prilagođavanja na italijanski fudbal u tekućoj je potpuno eksplodirao, postigao 11 i namestio još šest golova, što je u velikoj meri doprinelo Bolonjinoj renesansi i borbi za Ligu šampiona. U isto vreme, nekoliko velikana, pre svega italijanskih, odmah je stalo u red i počelo da kuca na vrata ovog momka poreklom iz Nigerije.

Izabrane vesti

Zirkzeova cena skočila je na 40.000.000 evra, interesenata je sve više, pa ne čudi što je ponovo u priči i njegov bivši klub. Nakon vesti od pre nekoliko nedelja da Bavarci nisu zainteresovani da ga vrate, sada ugledni Kiker tvrdi kako je ovaj osobenjak ponovo na dnevnom redu u Zebener štrase, što negde i ne čudi, imajući u vidu da je nedavno glavnokomandujuću ulogu u sportskom sektoru preuzeo Maks Eberl, koji još jednom želi da pretrese sve aspekte.

Podsetimo, Zirkze u ugovoru ima otkupnu klauzulu postavljenu na 40.000.000 evra, međutim ona za Bajern iznosi svega 20.000.000. Pritom, ukoliko Holanđanin ode u neki drugi klub, Nemcima ide polovina od ukupne sume.

Sada ostaje na Eberlu da proceni da je bolje platiti 20.000.000 i vratiti Zirkzea (otišao za 8.500.000), ili sačekati da se otprilike isti novac slije u kasu (od klauzule, kada ga Bolonja bude prodala), pa da krene po nekog drugog napadača.

Jer Bajern će na leto definitivno morati da pazari alternativu Hariju Kejnu, pošto Erik Maksim Šupo Moting po svoj prilici napušta klub kada mu istekne ugovor. E sad, da li bi Zirkze prihvatio da 'krade' minute od Kejna veliko je pitanje. Uostalom, zbog toga što nije dobijao pravu šansu rešio je i da ode iz Minhena. Naravno, puno toga zavisiće i od novog trenera, odnosno da li bi možda menjao sistem, igrao eventualno sa dvojicom napadača...

Džošua Zirkze može da igra i malo povučenije, čak iza prvog centarfora, maltene kao Tomas Miler. Tehničke potkovanosti mu ne fali, inteligentan je, dobro se kreće. Ono čime će se u Minhenu najviše baviti pre nego što odluče šta će sa njim verovatno je psihološki aspeket, odnosno koliko se uozbiljo u odnosu na prvi mandat, kada je neke šanse što su mu bile ukazane propuštao zbog nonšalancije.

U Kikeru konstatuju da će Bajern, ukoliko zaista bude želeo Zirkzea, imati veliku prednost u odnosu na svu konkurenciju ne samo zbog duplo manje otkupne klauzule, nego i zbog prava preče kupovine.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Džošua Zirkze

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara