Nikola Petrić (©MN Press)
Nikola Petrić (©MN Press)

Bajić stigao u Kruševac, Petriću spakovani koferi

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 17:16

Bivši čuvari mreže čačanskog Borca u rotaciji pod Bagdalom

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Jedan od najboljih golmana Mozzart Bet Superlige prethodne sezone i jedan od deset najbolje ocenjenih igrača lige, Nikola Petrić, prema svemu sudeći će napustiti Napredak ovog leta. Šuškalo se o tome pod Bagdalom prethodnih dana, a danas je dobilo najjaču indirektnu potvrdu, s obzirom da je kruševački klub već reagovao, ponovo zavirivši u istoriju čačanskog Borca (s obzirom da je i Petrić dobar deo karijere proveo na zapadu Srbije, gde je i ponikao) i u Kruševac doveo Vladimira Bajića, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Iskusni čuvar mreže ponikao je u Vojvodini, ali je najdublji trag u srpskom fudbalu ostavio u Borcu, gde je bio u dva navrata. U najjačem rangu srpskog fudbala nastupao je i za Novi Pazar, Banat i Radnički iz Niša, a poslednjih nekoliko sezona proveo je u Grčkoj, u Levadijakosu, Larisi i drugoligašu Niki Volosu, u kojem je bio standardan prethodne takmičarske godine.

Nema sumnje da je Napredak dovođenjem Bajića na dobar način odgovorio na gotovo izvesni odlazak Petrića, a iskusni čuvar mreže će tako imati priliku da već početkom sezone upiše 200. nastup u srpskom fudbalu. Konkurencija će mu, kao i Petriću, biti Vladimir Savić, koji je pre dve godine stigao pod Bagdalu iz redova Zlatibora i sačekao šansu u prošlogodišnjem doigravanju, gde je upisao pet nastupa u mečevima plej-auta, a ukupno osam u sezoni. Da li je Napredak već znao da će teško zadržati Petrića na svom golu ili je "samo" šansu želeo da ukaže za pet godina mlađem golmanu, pitanje je, ali je jasno da je uspeo da razigra i "jedinicu" iz Požarevca, što će možda biti važno za novi šampionat. 



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaNikola PetrićVladimir BajićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara