Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Bandović pred Surdulicu: Radnik je najopasniji rival, jer unapred upisujemo tri boda

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 14:03

Novosađani protiv fenjeraša ne računaju na Andriju Radulovića i Gurama Giorbelidzea

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle lošeg starta prolećnog dela sezone Mozzart Bet Superlige, Vojvodina se podigla i uspela da veže het-trik pobeda. Dvonedeljnu reprezentativnu pauzu fudbaleri Stare dame iskoristili su da se dodatno spreme za predstojeće izazove, a produžetak trijumfalnog niza tražiće na gostovanju fenjerašu Radniku u Surdulici (petak, 16.00, TV Arena premium 1). Iako idu na noge poslednjeplasiranoj ekipi u prvenstvu, iz tabora Novosađana poručuju da moraju da pristupe maksimalno ozbiljno kako bi upisali nova tri boda.

Izabrane vesti

"Sledi nam meč protiv Radnika, gde većina unapred upisuje tri boda, ali moramo da budemo skoncentrisani i disciplinovani kao i na prethodnim mečevima, jer ovakve utakmice moraju da se odigraju na način na koji želimo. Radnik je najopasniji rival, jer već upisujemo tri boda, a to nije dobro. Naš pristup mora uvek da bude isti. Od nas sve zavisi, a svih 90 minuta moramo da igramo na visokom nivou. Momci su dobro trenirali i imamo još dva treninga pre utakmice. Želimo da stvaramo šanse, da dajemo golove i da pobedimo", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije.

Trener Stare dame poručuje da su reprezentativnu pauzu iskoristili na pravi način.

"Posle tri uzastopne pobede imali smo pauzu koju smo iskoristili da se odmormo i da radimo na nekim stvarima. Odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu. Radili smo na kondiciji, taktici, reakciji po izgubljenoj lopti... Momci koji su manje igrali nastupali su na toj prijateljskoj utakmici kako bi zadržali ritam, jer su na svi potrebni u nastavku".

Bandović ističe da će uprkos tradicionalno lošem terenu u Surdulici nastojati da nametnu svoj stil igre, odnosno da što više imaju loptu u svom posedu.

"Uvek pritisak postoji, ali treba da se pripremimo na najbolji mogući način na psihološkom planu, na kom smo sve bolji. Vojvodina je veliki klub i moramo da naučimo da igramo pod pritiskom. Tereni nisu bili sjajni ni na nekim prethodnim utakmicama, tako da to ne sme da bude presudan faktor. Bez obzira na teren, ne menjamo naš stil igre. U svakoj utakmici imali smo posed od barem 65 odsto i to ćemo pokušati da ponovimo, ali neke stvari moramo još da popravimo, posebno kada stojimo visoko i kada izgubimo loptu".

Vošin strateg je prokomentarisao i status Filipa Malbašića, koji je nedavno odstranjen iz tima.

"Filip Malbašić nije deo tima i ne trenira sa ekipom. Postigao je dogovor sa klubom, a detalje možete da dobijete iz kluba".

Novosađani imaju i kadrovskih problema pred put na jug zemlje.

"Otprilike 90 odsto početnog sastava već znamo, a videćemo još na poslednja dva treninga da li će biti nekih promena. Još uvek ne možemo da računamo na Gurama, kao ni na Radulovića, koji je povredio ligamente još od utakmice protiv IMT-a", završio je Bandović





tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara