Pablo Tore (Racing Santander)
Pablo Tore (Racing Santander)

Barsa pobedila Real: Stiže nova perla španskog fudbala! Katalonci postaju veći Španci od Madriđana

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 14:11

Mnogi podsećaju na scenario sa Pedrijem

Barselona definitivno ulazi u novu eru i uglavnom će biti oslonjena na domaće i mlade snage.

Posle odlaska Lea Mesija je bilo jasno da Barsi sledi bolan period tranzicije. Sve to se naslonilo na katastrofalnu finansijsku politiku koju je prethodnih godina vodio bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu.

Izabrane vesti

Novo rukovodstvo predvođeno predsednikom Laportom zateklo tešku situaciju, potom je otišao Mesi, a pravac sa Ronaldom Kumanom je slutio na strmoglav pad. Holanđanu je data šansa ali su se u Barsi brzo pokajali i rešili da preseku dovođenjem klupske legende Ćavija koji će vratiti prepoznatljiv identitet ekipi.

Ćavi je odmah napravio duboke rezove i dao veliko poverenje talentima iz domaće produkcije poput Gavija, Nika Gonzalesa, Ezalzulija, Akomaša, Đutgle, a počeo je da izvlači i najbolje iz mladih zvezda poput Pedrija, Arauha, Garsije… Vratilo se dete kluba Adama Traore, čeka se oporavak Ansua Fatija, kupljen je supertalentovani Feran Tores…. Ćavijeva Barselona će imati jaku špansko-katalonsku crtu. Baš kao u najslavnije doba njegovih igrčakih dana kada su deca kluba poput njega Mesija, Pujola, Inijeste, Pikea, Busketsa…

A Ćavijevoj viziji “domaće” Barselone će se uskoro priključiti nova perla španskog fudbala.

Prema pisanju medija na Pirinejima, Barsa je vrlo blizu transfera ofanzivnog veziste Pabla Torea. On ima 18 godina i igra za trećeligaša Rasing iz Santandera. Na 21 meču ove sezone je zabeležio po šest golova i asistencija. Statistika ipak ne objašnjava najbolje potencijal ovog jako talentovanog tinejdžera. Skauti i lovci na talente koji ga prate već mesecima su popalili sve alarme u velikim klubovima zbog njega. Mnogi podsećaju na situaciju sa Pedrijem kojeg je Barsa kao anonimnog 16-godišnjaka dovela ispod radara iz Las Palmasa i dobila za male pare buduću zvezdu. Tu se dobar skauting i te kako isplatio.

Real Madrid i Barselona su pokazali najveće interesovanje za Torea, ali izgleda da su Katalonci već dobili tu trku. Navodno je dogovor sa igračem postignut. Zastupa ga ista menadžerska agencija kao Barseloninog trenera Ćavija i prvotimce Pikea i Umtitija. A uskoro bi Barsa trebalo da se dogovori i sa Rasingom. Tore ima otkupnu klauzulu u visini od 10.000.000 evra, a Barsa se trudi da je smanji. Moguće je da klub iz Santandera pristane na manju cenu jer je već godinama u finansijskoj krizi i svaki evro mu je dragocen. Do kraja sezone bi transfer trebalo da bude zapečaćen.

Ćavijeva ideja je da mladi ofanzivac odmah bude priključen prvoj ekipi s tim što bi imao pravo da igra i za B sekciju. Barsin trener smatra da je minutaža najbitnija stvar i da je bolje da igrač dobija priliku da igra. Što u prvom, što u drugom timu.

Ćavi je na dobrom putu da izgradi kičmu tima od domaćih igrača ili onih koji su prošli školu kluba kojima bi kasnije bila dodata neka eventualna superzvezda svetskog fudbala poput Erlinga Halanda.

Sa druge strane, u Madridu se povodom Torea čuju sve glasnije kritike na račun Realove politike da olako propušta najveće talente španskog fudbala. Iako je Kraljevski klub poslednjih godina ulagao u mlade talente sa svih strana sveta poput Vinisijusa, Rodriga, Rejnijera, Lunjina, Kuba, Edergarda i ostalih, zanemario je ili nije dao pravu šansu domaćim talentima ili klupskoj deci poput Tea Ernandeza, Hakimija, Sebaljosa, Braima Dijaza, Regilona, Markosa Ljorentea... Poslednji mladi Španac koji se isplatio Merengesima je bio Marko Asensio koji je za sitan novac doveden iz Maljorke. Ali to je bilo pre čak sedam godina...


tagovi

Pablo Tore

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara