(©Reuters)
(©Reuters)

Ben Jederova strašna forma plaši Monpelje; Nica čeka eksploziju tandema Labord – Delor kao ozeblo sunce

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 10:54

Otkako je kapiten podesio nišanske sprave, Monako je nezaustavljiv

Monako u Ligi Evrope, a Nica u Ligi konferencije zauzeli su dobar kurs, dele rivali Crvene zvezde, odnosno Partizana prvo mesto u svojim grupama. I dok je tim iz Kneževine u neverovatnom naletu i gazi na svim frontovima, Nici ne cvetaju ruže u francuskoj Ligi 1. Drma je ozbiljna kriza i preko potrebna joj je pobeda kako bi na Alijanc rivijeri zavladao mir i stišale se tenzije.

Ništa bolja situacija nije bila ni u Monaku pre mesec dana i malo jače, javile su se sumnje i počelo je preispitivanje da li je napravljena greška kada je trenerska funkcija poverena Filipu Klemanu. Zakopao je ratne sekire sa kapitenom Visamom Ben Jederomm, promenio formaciju i pronašao dobitnu kombinaciju, i krenuo da ređa pobede. U duel sa Monpeljeom ulazi kao veliki favorit i ponovo će saigrači raščistiti podijum za svog kapitena (13.00).

Izabrane vesti

Svezao je Monako četiri trijumfa, računajući samo Ligu 1, u najboljoj je formi uz najprijatnije iznenađenje šampionata – Lorijan, i Filip Kleman neće previše menjati, kolika god da je potrošnja posle Lige Evrope i pobede vredne izbijanja na vrh. Ni na kraj pameti neće mu biti da razbije tandem Visam Ben Jeder i Bril Embolo.

Dok Filip Kleman nije upario Švajcarca i Francuza, i prekinuo sa eksperimentisanjem u pogledu formacije, Monako je oscilirao. Otkako je zaigrao sa četvoricom pozadi i pronašao zajednički jezik sa kapitenom Visamom Ben Jederom, koji je podesio nišanske sprave, Kneževi su nezaustavljivi. Imali su Filip Kleman i Ben Jeder nesuglasice, ispao je kapiten Monaka i iz reprezentacije Francuske, ali je na prethodne dve utakmice postigao čak pet golova.

Ponovo mu cakle oči, kidiše na svaku loptu i maltretira protivničke odbrane, a Monpeljeova je jedna od najporoznijih u Ligi 1. Primio je Monpelje četiri gola od Tuluza u prethodnom kolu, u silaznoj je putanji i jedino može da ga raduje što je Vahi prekinuo post. Kritična je poslednja linija Monpeljea, ali napad je umeo da zabašuri kikseve defanzivaca. Naročito kada je domaćin – dobio je tri od četiri meča kao domaćin.

Oscilacije su iza Monaka, dok Nica uprkos dobrim izdanjima na evropskoj sceni prolazi kroz teške trenutke. Ima samo dve pobede u Ligi 1, počeli su svi u sve da sumnjaju u klubu i prva žrtva loših rezultata u šampionatu mogao bi da bude Kasper Šmajhel.

Danski golman nalazi se na ledu, uskoro bi mogli i drugi ukoliko Nica ne počne da pobeđuje i pobegne iz donjeg doma. Samo je bod udaljenja od zone ispadanja i što pre joj je potreban trijumf kako bi se stišale uzburkane strasti u klubu. Koliko protiv Troee (15.00).

Jedine dve „trojke“ upisao je tim sa Alijanc rivijere u duelima sa Lilom i Ajačiom, rezultati i predstave u Ligi 1 kose se sa onima u Ligi konferencije, gde Nica zajedno sa Partizanom deli prvu poziciju. Nadaju se u Nici da će proraditi tandem Labord – Delor, čekaju ih kao ozeblo sunce. Imaju jake adute i u Pepeu i Lemini, ali niko od njih ne daje konstantan doprinos.

Žan Kler Todibo će meč Troom propustiti zbog crvenog kartona, Dante će biti komandant poslednje linije tima, kojoj će biti olakšan zadatak jer gosti neće moći da se oslone na Ronija Lopeza. Portugalsko desno krilo će zbog povrede biti odsutno do kraja meseca.

FRANCUSKA 1 – 10. KOLO

Petak

Lion - Tuluz 1:1 (1:0)

/Tete 2 - Ratao 67/

Subota

Marselj – Ajačio 1:2 (1:1)

/Paje 15 pen – Musiti Oko 25, Balerdi 47 ag/

Rems - PSŽ 0:0

Nedelja

13.00: (4,00) Monpelje (3,60) Monako (2,00)

15.00: (2,65) Anže (3,20) Strazbur (2,75)

15.00: (2,50) Brest (3,35) Lorijan (3,05)

15.00: (2,15) Klermon (3,40) Okser (3,70)

15.00: (1,85) Nica (3,70) Troa (4,60)

15.00: (1,55) Ren (4,00) Nant (6,25)

20.45: (2,55) Lil (3,40) Lans (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonakoNicaMonpeljeTroaLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara