Gonsalo Ramos (©Reuters)
Gonsalo Ramos (©Reuters)

Benfika pustila Gonsala Ramosa u PSŽ po Embapeovoj formuli, Grk bi mogao da ga zameni na Lužu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 22:52

Mladi Portugalac se najpre seli na pozajmicu u redove prvaka Francuske

Pojavila se pre nekoliko dana informacija da je Pari Sen Žermen spremio 80.000.000 evra za transfer mladog portugalskog reprezentativca Gonsala Ramosa iz Benfike. Čekao se odgovor kluba iz Lisabona i prema pisanju Fabricija Romana, ali i drugih evropskih medija, Parižani su dobili zeleno svetlo.

Navodno su već zakazani i lekarski pregledi za sledeću nedelju, a spekuliše se da bi Portugalac mogao da zarađuje oko 6.000.000 evra godišnje u francuskoj prestonici. Ono što je posebno interesantno, to je da se Ramos najpre seli na pozajmicu u redove kluba sa Parka prinčeva.

Izabrane vesti

Naime, zbog Finansijskog fer pleja PSŽ je insistirao na pozajmici, uz obavezan otkup za pomenutu sumu, od koje će Portugalcima 15.000.000 pripasti na ime lako ostvarivih bonusa (vezani za uspeh u Ligi šampiona). Po sličnom principu je i Kilijan Embape stigao u Pariz iz Monaka leta 2017, samo za 100.000.000 evra više. Zbog toga je Benfika tvrdila pazar, jer ne bi odmah imala sredstva da pronađe zamenu za napadača koji je minule sezone postigao 27 pogodaka.

Pronađen je sledeći kompromis: Pari Sen Žermen će odmah na račun kluba iz Lisabona uplatiti 20.000.000 evra. To će treneru Rodžeru Šmitu omogućiti da lakše pronađe novog golgetera.

Pojedini portugalski mediji preneli su da je već na nišanu fudbaler AZ Alkmara Vangelis Pavlidis. Grčki internacionalac ima 24 godine, profesionalnu karijeru je počeo u Bohumu, nastupao je još za Vilem u Holandiji, a od 2021. je član AZ-a.

U sezoni za nama je bio prilično efikasan, pa je na 25 nastupa u Erediviziji postigao 12 pogodaka. Čak devet puta je bio strelac i u Ligi konferencije, zaključno sa kvalifikacijama, a ubeležio je i jedan gol u Kupu. Uz sve to, čak 14 puta je spojio i saigrače sa golom.

Ali dok se transfer Ramosa u PSŽ ne realizuje i dok se ne razreši situacija oko njegovog naslednika, Benfika je završila još jedan bitan posao. Kako je Romano preneo, dogovorila se sa Šahtjorom za transfer mladog golmana Anatolija Trubina.

Inter je bio zainteresovan za mladog Ukrajinca, ali nije hteo da izađe u susret zahtevima tima iz Donjecka, te se okrenuo Janu Zomeru iz Bajerna i Bentu iz Atletiko Paranaensea. Zato su Orlovi pronašli zajednički jezik sa Šahtjorom i dogovorili transfer za 10.000.000 evra, uz još 1.000.000 na ime bonusa. Takođe, ukrajinskom klubu će pripasti i 40 odsto od naredne prodaje.


tagovi

Gonsalo RamosVangelis PavlidisLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara