Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)
Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)

Bešiktaš traži napadača, Mitrović jedna od četiri opcije

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 15:32

Na listi još i Dijego Kosta, Karlos Baka i Aleksader Serlot

Bešiktaš je posle četiri sezone vratio titulu prvaka Turske, a u šampionskom pohodu istanbulski tim je predvodio Kajl Larin sa 19 pogodaka. Po prvi put otkako je 2017. godine stigao u Evropu, kanadski napadač je sezonu završio sa dvocifrenim brojem golova i odmah privukao pažnju evropskih klubova. Prema pojedinim navodima iz Engleske, Vest Hem i Vest Brom su zagrizli za Larina, pa u Bešiktašu ne bi da gube vreme, već polako pripremaju zamenu.

Kako piše italijanski novinar Nikolo Skira, a prenose turski mediji, Orlovi su se raspitivali za četvoricu napadača, među kojima je i Aleksandar Mitrović. Srpski fudbaler iza sebe ima sezonu za zaborav, pošto je sa Fulamom, u kojem nije ni imao bogzna kakvu minutažu, ispao u Čempionšip i upravo bi selidba u niži rang mogla da utiče na obaranje cene prilikom eventualnog transfera, jer Mitrović imao ugovor sa londonskim klubom do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Međutim, najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije samo je jedan od kandidata. Pored Mitrovića, Bešiktaš pokazuje interesovanje i za Dijega Kostu, koji je bez ugovora još od januara ove godine, kada je raskinuo saradnju sa Atletiko Madridom. Mada će turski klub imati ozbiljnu konkurenciju u vidu Benfike. Štaviše, Mundo Deportivo je pre dva meseca tvrdio kako španski napadač ima usmeni dogovor sa lisabonskim klubom.

Preostala dvojica na listi su Karlos Baka, kojem ugovor sa Viljarealom ističe za godinu dana, te čini se najnedostupniji Aleksander Serlot, koji je prošlog leta potpisao za Lajpcig, ali se tamo nije najbolje snašao.


tagovi

Aleksandar MitrovićKarlos BakaDijego KostaAleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara