Pitali su Real i Barsa, ali ako zove Jirgen Klop...

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.20. | 23:23

Liverpul traži “desetku“, Fabijan Ruiz na ceni

Odlične partije Fabijana Ruiza u dresu Betisa prošle su, pomalo neočekivano, ispod radara Barselone i Real Madrida. Bilo je leta 2018 još kandidata u trci za potpis španskog veziste, ali je  pobedio Napoli i za 30.000.000 evra ulovio kapitalca.

Španski velikani su sačekali da Ruiza vide na velikoj sceni, a kako su se uverili da je 23-godišnji fudbaler spreman za velike stvari, izgleda da se sprema mali “El Klasiko“ za autogram fudbalera Napolija. Međutim, Barsa i Real nisu jedini timovi koji će se ovog leta boriti za Španca. Kako navodi Mundo Deportivo, Liverpul bi mogao da se uključi u trku, s obzirom da trener Redsa Jirgen Klop od odlaska  Filipea Kutinja u Barselonu na zimu 2018. ne uspeva da popuni rupu na mestu “desetke“.

Izabrane vesti

Ruiz ima ugovor sa Napolitancima do 2023, ali ukoliko na stadion "San Paolo" stigne zadovoljavajuća ponuda, Španac bi lako mogao da napusti jug Italije u potrazi za ambicioznijim izazovom u karijeri. Faktor koji “gura“ Ruiza ka izlaznim vratima je i loša sezona Napolija koji se trenutno nalazi na šestom mestu u Seriji A, devet bodova od četvrtoplasirane Atalante i kako stvari stoje, sledeće godine neće igrati Ligu šampiona.

Pre dve nedelje Korijere delo sport je naveo kako kraljevski klub namerava da ponudi 80.000.000 evra, te se čini da nas na leto očekuju licitacije za reprezentativca Španije.

Interesovanje brojnih klubova nije krio ni Ruizov menadžer, Alvaro Tores, koji uverava da pregovora sa italijanskim klubom oko produžetka saradnje neće biti, barem do leta.
Nekoliko važnih klubova pitalo je za njega, njegovu situaciju i aktivno se raspituju o njemu, o čemu smo obavestili Napoli“, rekao je Tores.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara