Bivši gazda Intera: Odavno bih dao otkaz Inzagiju; fudbal tone na nivo osrednjosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 09:14

"Pritisak je sada u rangu sa ambicijama kluba i kvalitetom ekipe", poručio Masimo Morati

Nekadašnji gazda Intera Masimo Morati priznao je da bi verovatno u ranoj fazi sezone otpustio trenera Simonea Inzagija da je bio na mestu sadašnjih rukovodilaca kluba.

Nerazuri bi sutra uveče trebalo da overe plasman u polufinale Lige šampiona (prvi meč protiv Benfike u Lisabonu dobili sa 2:0), međutim u Seriji A im visi četvrto mesto, zbog čega bi na kraju sezone zaista moglo da dođe do rastanka sa Inzagijem.

Izabrane vesti

"Svi željno iščekujemo tu utakmicu sa Benfikom koja postaje ključna jer nam veoma loše ide u domaćem šampionatu", kazao je Morati.

"Mislim da Inter ima 70 odsto šansi da prođe dalje, ima odličan rezultat iz prve utakmice, ali u Ligi šampiona sve može da se dogodi".

Masimo Morati je imao tu sreću da oseti slast trijumfa u elitnom takmičenju 2010. godine sa Žozeom Murinjom. Ali dok se to nije dogodilo promenio je na desetine trenera. Bio je poznat po tome da se vrlo lako odlučivao za smenu šefa struke kada ne bi išlo kako je zamislio.

Na pitanje kako bi reagovao u situaciji kada Inzagi ima već 11 poraza u Seriji A izjavio je:

"Poznajući svoj karakter i činjenicu da sam otpuštao trenere nakon tri-četiri neuspeha nema dileme da bih mu odavno uručio otkaz. Ali to bi verovatno bila greška".

On se prisetio kako je pritisak u Interu u njegove vreme bio daleko veći...

"Pritisak je sada u rangu sa ambicijama kluba i kvalitetom ekipe. Ako dovedete Ronalda onda je svima jasno da je cilj da osvojite sve moguće trofeje. U tom slučaju navijači van ne opraštaju neuspeh. Sada je drukčije. Koliko vidim fudbal generalno tone u nivo osrednjosti u svakom smislu", zaključio je Morati".

Zanimljivo da Morati nije jedini iz stare garde koji ima ovakvo mišljenje...


tagovi

Masimo Morati

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara