Bivši igrači Pari Sen Žermena i Marselja rešili levu stranu Atalantine odbrane

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 13:21

Jedan će igrati kao štoper, drugi kao bek

Atalanta je u dva dana dovela dva pojačanja za levu strane odbrane.

Juče je potvrđen transfer Seada Kolašinca kojem je istekao ugovor u Marselju, a danas je u Bergamu promovisan i holandski levi bek Mičel Baker za kojeg je Leverkuzenu plaćeno 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dvojica igrača koja će se idealno uklopiti u Gasperinijev sistem sa trojicom štopera i ofanzivnim spoljnim igračima.

Iako je Kolašinac u većem delu karijere igrao kao klasični levi bek, Gasperinijev plan je da ga u štoperskoj liniji sa trojicom koristi kao levog. Atalanta je u prošloj sezoni imala samo jednog levonogog štopera, Argentinca Palomina koji je sa 33 godine najstariji u ekipi i nije ostavio neki poseban utisak. Ostali štoperi Toloi, Demiral, Skalvini i Đimšiti su igrači koji se bolje služe desnom nogom. Trener je želeo makar po dvojicu na svakoj poziciji. I dobio je Kolašinca, defanzivca sa ozbiljnim iskustvom u tri jake lige pošto je igrao za Šalke, Arsenal i Marselj.

Prošle sezone je poziciju ofanzivnog levog beka popunjavao danski reprezentativac Joakim Mele ali je Atalanta rešila da zaoštri konkurenciju. Zato je rešila da investira 10.000.000 evra u kupovinu Holanđanina Bakera iz Levrekuzena. On je pre dve godine došao u Bajer iz Pari Sen Žermena gde se neočekivano probio u prvi tim ali ipak nije izdržao u strašnoj jkonkurenciji na praku Prinčeva.

Farmaceuti su tada platili 7.000.000 evra za njega, dve godine im je dobro služio (70 utakmica, pet golova i sedam asistencija) ali je dolaskom sjajnog Aleks Grimalda iz Benfike postao višak. Na kraju su Nemci zaradili...


tagovi

Mičel BakerSead KolašinacLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara