Voša ubedljiva (©Starsport)
Voša ubedljiva (©Starsport)

Blickrig i Vukićeve makazice za prevlast Voše nad Novim Sadom! Debitovao Tanjga junior

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.12.23. | 19:54

Stara dama rutinski savladala komšijsku Mladost GAT – 3:0

U pomalo snežnom, a pomalo kišnom ambijentu u Novom Sadu, fudbaleri Vojvodine uspeli su da još jedan gradski derbi u okviru najmasovnijeg klupskog takmičenja Srbije rutinski reše u svoju korist, savladavši sopstvenu filijalu, ekipu Mladost GAT, sa 3:0 (2:0).

Pre mesec dana Voša je na “Karađorđu” takođe u ulozi samo nominalnog gosta eliminisala gradskog rivala RFK Novi Sad (2:0), kada je pitanje pobednika rešila sa dva brza gola u finišu susreta. Ovog puta sličan scenario, ali Stara dama nije čekala da joj voda dođe do ušiju i posao je završila još pre odlaska na odmor. Do prednosti Lale su stigle po dobro poznatom receptu iz ove sezone, efektivnim blickrigom, koji su realizovali Vladimir Miletić u 40. minutu, te Dejan Zukić samo tri minuta kasnije, posle odličnog centaršuta Andrije Radulovića iz kornera. U finišu susreta rezervista Stefan Vukić stavio je šlag na tortu prelepim golom u 84. minutu, čime je samo podebljao Vošin trijumf.

Izabrane vesti

Voša je konstantno imala inicijativu i stvarala šanse, ali je ekipa sa novosadskog Satelita odolevala, a dobre intervencije je zabeležio golman Marko Dražić. Ipak, kada su izabranici Ranka Popovića najzad uspeli da probiju bedem svoje filijale, pitanje pobednika se nije postavljalo.

Voša je još jednom pokazala da joj je komšijska Mladost draga mušterija, budući da ju je i prošle godine eliminisala takođe u ovoj fazi Kupa, a takođe kao pobednik izašla i oba puta u sudarima u Mozzart Bet Superligi, čiji su član Gatovci bili u prošloj sezoni.

Napravio je trener Vojvodine Ranko Popović danas nekoliko promena u odnosu na prethodni meč sa Partizanom, pa se od starta na golu našao Nemanja Toroman, na levom beku je počeo talentovani Stefan Bukinac, u poslednjoj liniji je šansu dobio Igor Jeličić, a na krilima Norman Kembel i Andrija Radulović, te je Aleksa Vukanović ostao na klupi, jer je kao špic počeo mladi Mihailo Ivanović.

Očekivano, od samog starta Voša je nametnula inicijativu i imala posed lopte na svojoj strani, ali je Mladost uspešno odolevala, pošto se u nekoliko navrata istakao golman Gatovca Marko Dražić. Čuvar mreže Mladosti zaustavio je veoma dobre pokušaje Dejana Zukića, kao i Andrije Radulovića – skinuo mu je udarac sa desetak metara – koji je na isteku pola časa odlično gađao iz slobodnog udarca, ali je tada prečka bila saveznik komšija sa Satelita.

A onda po ko zna koji put ove sezone Voša je aktivirala strategiju “blickrig”. Dva gola u razmaku od tri minuta rešila su sve dileme ove večeri na “Karađorđu”. U 40. minutu nakon skraćenog kornera, odlično je centrirao Milan Lazarević, zaspala je odbrana prvoligaša, što je iskoristio Vladimir Miletić i telom ugurao loptu u mrežu. Naredni korner značio je novu loptu u mreži Gatovaca, ovog puta je sjajno centrirao iz kornera Andrija Radulović, a u velikoj gužvi loptu je zakačio Dejan Zukić i duplirao Vošinu prednost neposredno pred odlazak na odmor. S druge strane, Mladost bukvalno ništa nije uradila u ofanzivnom delu, o čemu svedoči i samo jedan udarac ka golu rivala u prvih 45 minuta, a i on je bio van okvira gola.

Probao je trener Mladosti Dušan Bajić da razdrma ekipu trostrukom promenu, kada su se na terenu našli Brborić, Ilić i Solovjev, koji je u 60. minutu propustio najbolju priliku za Mladost – gađao je glavom sa pet metara, ali na pravom mestu bio Nemanja Toroman i dobro intervenisao. U suštini se nije previše promenila sliku na terenu u drugom poluvremenu. Vojvodina je opet imala posed lopte i inicijativu.

U redovima Stare dame šansu su u nastavku, između ostalih, dobili i Vošini klinci Lazar Jovanović, a debitantski nastup je upisao Siniša Tanjga, sin proslavljenog fudbalera Miroslava Tanjge.

Kako je vreme odmicalo, tako je i opadao ritam utakmice, jer su obe ekipe razmišljale već o izazovima u ligi, Međutim, u 84. minutu poslasticu publici na “Karađorđu” spremio je Stefan Vukić, koji je odličnu asistenciju Lazara Jovanovića efektivno makazicama sproveo u mrežu.

KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

MLADOST GAT – VOJVODINA 0:3 (0:2)

/ Miletić 40, Zukić 43, Vukić 83/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1.000

Sudija: Jovan Šegrt

MLADOST GAT (4-3-3): Dražić – Jezdović, Bugarin, Drobnjak, Kerkez (od 76. Vidović) – Popović (od 72. Balabanović), Pavlica, Jokić (od 46. Brborić) – Abadžija, Vujaklija (od 46. Solovjev), Đuričin (od 46. Ilić)

VOJVODINA (4-2-3-1): Toroman – Lazarević, Jeličić, Rosić (od 60. Tanjga), Bukinac – Miletić, Zukić – Radulović (od 77. Kovačev), Malbašić (od 68. Nikolić), Kembel (od 60. Jovanović) – Ivanović (od 68. Vukić)


tagovi

Vladimir MiletićDejan ZukićAndrija RadulovićStefan VukićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara