Nuri Sahin (© AFP)
Nuri Sahin (© AFP)

Borusija, Real, Liverpul, najbolji igrač Bundeslige... A sad Turska i aveti prošlosti sa Podolskim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 18:46

Nuri Sahin u Antaliji

Kad se pogleda spisak klubova liči na karijeru iz snova. U praksi, samo je u Borusiji iz Dortmunda Nuri Sahin izgledao kao fudbaler sposoban da pravi razliku. I kod Jirgena Klopa i nešto malo manje kod Tomasa Tuhela, ali odavno nije na nivou kakav je bio u početnim sezonama na Vestfalenu. Što se odražava i na tržište, zbog čega se umesto u klubovima iz „liga petice“ obreo u Turskoj.

Iskusni vezista promovisan je u četvrto, ujedno najzvčnije, pojačanje Antalije. Skroman klub iz sredine tabele turske Superlige ugrabio je šansu i doveo Sahina kao slobodnog igrača. Nuriju je završetkom minule sezone istekao ugovor sa Verderom, kod trenera Florijana Kohfelda skupio je samo 16 utakmica, na Vezeru nisu na njega računali, ponudu za nastavkom saradnje nije dobio, pa je spakovao stvari i potpisao za Antaliju do juna 2022.

Izabrane vesti

Tamo ga čeka Lukas Podolski. Najveće ime koje Tamer Tuna ima i kadru. Jedva čekamo prvi trening, pa i utakmice Antalije kako bismo se uverili da li su između Podlija i Sahina raščišćeni odnosi ili se vuku repovi iz vremena kad su obojica igrali u Bundesligi. Njh dvojica su se žestoko posvađali u završnicu susreta Borusije i Kelna oktobra 2010. Pri rezultatu 1:1 Podolski je srušio Sahina, usledila je verbalna rasprava, pale teške reči, koje su probudile inat kod fudbalera Borusije da je već u narednom napadu, u nadoknadi vremena, postigao gol za pobedu Milionera.

Proslavio ga je tako što je otrčao do centra igrališta i zadirkivao Podolskog. Lukas to nije mogao da istrpi, u pravcu rivala rukama je signalizirao 3:0, rezultat prijateljske utakmice Nemačka – Turska igrane nekoliko meseci ranije. Otad se nisu sreli. Sad će deliti svlačionicu.

Baš u toj sezoni, završenom prvom od dve titule Borusije pod palicom Jirgena Klopa, Nuri Sahin je igrao toliko dobro da je proglašen najboljim fudbalerom Bundeslige. Dortmund (2008. ga poslao na zajam Fajenordu) ga je prodao Realu, te iako se nije uklopio u sistem Žozea Murinja (samo četiri ligaške utakmice) piše mu se titula sa Madriđanima, koji su ga kasnije slali na pozajmice u Liverpul i Borusiju, da bi ga žuto-crni 2014. otkupili za 7.000.000 evra.

Zablistao je tek na nekim mečevima, mada je svima bilo jasno da to nije stari Nuri Sahin. Posle četiri sezone drugog mandata u Borusiji prodat je Verderu za simboličnih 1.000.000 evra, a u 31-godini života završio u Antaliji.


tagovi

Nuri SahinLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara