Osman (©Starsport)
Osman (©Starsport)

Brajton dao 20.000.000 evra za dečka koji je razbio Partizan

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 16:10

Sve dogovoreno, as Nordsjelanda na leto se seli u Premijer ligu

Nekada je prva ponuda najbolja, ali nekada vredi istrpeti napad, jer posle njega cena igraču raste.

Takav primer je Nordsjeland, koji je u zimskom prelaznom roku odbio ponudu Vest Hema za Ibrahima Osmana tešku 18.000.000 evra, jer su u danskom klubu čvrsto verovali, s obzirom na interesovanje za igrača, da će stići i neka bolja.

Izabrane vesti

I samo što se zimska “pijaca” zatvorila, takva ponuda je stigla. Brajton je ponudio 20.000.000 evra za 19-ogodišnjeg Ibrahima Osmana, dečka koji je razbio Partizan letos u dve utakmice kvalifikacija za Ligu konferencije. I Nordsjeland je prihvatio.

Konačan dogovor glasi da će Dancima da pripadne 17.500.000 evra, a još 2.500.000 evra kroz bonuse. Uz to, uspeli su da izboksuju da im pripadne i deset odsto od naredne prodaje. Nema šta, sjajan transfer.

Svi su uslovi dogovoreni, pa će Osman na leto biti prvo pojačanje Brajtona za narednu sezonu. Brzonogi momak iz Gane, raskošne tehnike i ubistvene završnice dao je četiri gola, a za pet asistirao tokom jesenjeg dela sezone na svim frontovima za žuto-crvene.

Ovo nije prvi posao ove vrste između Brajtona i Nordsjelanda, istim putem je prošao Simon Adingra u leto 2022. godine, koštao je 8.000.000 evra, a potom je otišao na pozajmicu u belgijski Union, gde se kalio za Premijer ligu. Ove sezone je za Galebove iz Brajtona postigao pet golova uz tri asistencije.


tagovi

Ibrahim OsmanNordsjelandBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara