Belgija protiv Islanda (©Reuters)
Belgija protiv Islanda (©Reuters)

Brisel kao tvrđava, Belgija dala pet golova Islanđanima za 11. pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 22:10

Crveni đavoli postigli 31 gol na prethodnih sedam utakmica

Belgija samo jednom u dve godine nije pobedila na domaćem terenu, a Brisel je ostao neosvojiva tvrđava i za Islanđane koji su poraženi 1:5 (1:2) uprkos činjenici da su prvi stekli vođstvo. Izabranici Roberta Martineza su tako stigli do 11. uzastopnog trijumfa i nastavili dominantan start A Lige nacija, pošto posle dva kola imaju čak devet postignutih pogodaka.

Razgoropadili su se rivali i za šest minuta kombinovano postigli tri gola. Reprezentacija sa severa kontinenta upisala se na semafor kada je Fridjonson, uz pomoć Denajera, nehotično lobovao čuvara mreže domaćih. Ekipa Erika Hamrena nije stigla da uživa u vođstvu protiv favorizovanog rivala – euforija je ugašena pošto je Vitsel nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca Mertensa prebacio gol liniji. Gol-lajn tehnologija je to potvrdila.

Izabrane vesti

Vitsel je kumovao i golu za preokret tri minuta kasnije. Šutirao je po zemlji sa ivice šesnaestrca, a da je golman gostiju Kristenson bolje reagovao, Batšuaiji ne bi dobio priliku da pogodi za preokret što se na kraju i dogodilo. Islanđani su tek drugi put u poslednjih godinu i po dana primili više od jednog gola i to ni manje ni više nego za četiri minuta.

Belgijanci su i u drugom poluvremenu počastili gosta sa dva gola. Prvo je najbolji strelac u istorji Napolija, Dris Mertens demonstirao snalažljivost u šesnaestercu rivala za 3:1, da bi Batšuaji sa malo magije, petom, začinio novi ubedljiv trijumf Crvenih Đavola. Ali ni to nije bilo sve jer Belgijanci gaze dok sudija ne odsvira kraj. De Brujne je drugi put bio asistent, Doku se postarao da Island zabeleži najsmušenije defanzivno izdanje u zadnje dve godine, pošto ih je u septembru 2018. Švajcarska savladala 6:0.

Kada je reč o drugoj utakmici grupe 2 očekivao se tvrd meč u Kopenhagenu, a Danska i Engleska ponudile su nam upravo to. Remi mirnih mreža. Startni napadački trio Gordog Albiona Sančo, Sterling, Kejn, ne samo da nije uspeo da savlada Kaspera Šmajhela, već je smogao snage samo za jedan udarac u okvir protivničkog gola. Premalo za predvodnike napada ozbiljnih premijerligaških i bundesligaških klubova.

Ni Danska nije bila mnogo bolja napadački, Kasper Dolberg bio je najveća pretnja Pikfordu, ali je mreža selekcije Tri Lava četvrti put zaredom ostala netaknuta. Crveno-beli su tako stigli do prvog boda u ovogodišnjoj A Ligi nacija, dok Englezi na svom kontu imaju četiri, ali bez ijednog naročito kvalitetnog izdanja. Utakmica koju niko neće dugo pamtiti, sa izuzetkom Džeka Griliša koji je ušao sa klupe u 76. minutu i na taj način debitovao za nacionalni tim.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1

BiH - Poljska 1:2 (1:1)

/Hajradinović 24pen - Glik 45/

Holandija - Italija 0:1 (0:1)

/Barela 45+1/

Utorak

GRUPA 2

Belgija – Island 5:1 (2:1)

/Vitsel 13, Batšuaji 17, Mertens 50, Batšuaji 69, Doku 80 - Fridjonson 11/

Danska – Engelska 0:0

GRUPA 3

Francuska - Hrvatska 4:2 (2:1)

/Grizman 43, Livaković 45+1ag, Upamekano 65, Žiru 77 - Lovren 17, Brekalo 55/


Švedska - Portugalija 0:2 (0:1)

/Ronaldo 45+1, 72/

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/


Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/


tagovi

Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Islandareprezentacija Engleskereprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara