Đanluiđi Bufon (Reuters)
Đanluiđi Bufon (Reuters)

Bufon se otvorio Stoičkovu: Juventus je zbog Ronalda izgubio timski DNK

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 09:30

Legendarni golman najavio da bi posle Parme mogao da napravi još jedan transfer

Đanluiđi Bufon će narednog meseca napuniti 44 godine. Ali i dalje ne planira da okači kopačke o klin. Trenutno brani boje drugoligaša Parme u kojoj je započeo karijeru pre 26 godine. Ove sezone je odbranio čak tri od šest penala koje su mu protivnici šutirali ali Parma ima slab tim i nalazi se tek na 13. poziciji na tabeli.

Bufon je dao intervju nekadašnjem saigraču iz Parme Hristu Stoičkovu i otkrio neke zanimljive detalje. Kao naprimer da namerava još da brani i da mu Parma nije poslednji klub. Kaže da bi voleo da se okuša „preko bare“.

Izabrane vesti

„SAD ili Meksiko. To su iskustva koja bih voleo da doživim. Ali tek kada vratim Parmu u Seriju A. U tom slučaju bih mogao jednu godinu da provedem u Americi“, kaže Bufon.

Međutim, mnogo zanimljivije su prozivke koje je uputio na račun nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda za kojeg je u prevodu rekao da je uništio timski duh u svlačionici Juventusa. Bufon se tako priključio prijateljima Kjeliniju i Bonućiju koji su imali slične zamerke na slavnog Portugalca.

„Juventus je imao šansu da osvoji Ligu šampiona prve sezone kada je Ronaldo došao. Ja sam tada bio u Parizu i nisam mogao da shvatim šta se dešavalo. Vratio sam se, dve sezone proveo u timu sa Kristijanom i lepo smo se slagali. Ali mislim da je Juventus tada izgubio svoj timski DNK. Do finala Lige šampiona 2017. smo došli jer smo bili preiskusna ekipa. Iznad svega smo bili celina i imali smo jaku konkurenciju u timu još još od grupne faze. Sa Ronaldom smo to izgubili“.

Bufon je poput kluba iz Torina bio opsednut osvajanjem Lige šampiona i sve je pokušao da ostvari taj cilj. Čak je išao i u Pari Sen Žermen da to pokuša...

„Činjenica da nisam osvojio Ligu šampiona je uvek održavala moj takmičarski duh živim. Da sam je osvojio, verovatno bih odavno bio u penziji. Ne bih imao ciljeve za koje bi se borio“.

O Đanluiđiju Donarumi kao nasledniku kaže:

„U ovom trenutku imate petoricu ili šestoricu vrhunskih golmana. Oblak, Kurtoa, Ter Štegen, Nojer, Donaruma... I niko od njih ne odskače previše od drugih. Donaruma bi mogao to da bude. Ima potencijal da nadmaši sve ostale u narednih pet godina“.

 


tagovi

Đanluiđi BufonKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara