""
""

Buongiorno Italia: Juventusove torteline, Roma naoštrena, Milan i Inter u zadnji čas

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.01.17. | 11:33

Lacio sanja Ligu šampiona, Torinu su potrebna bolja pojačanja

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Nastavak prvenstva stavio je u drugi plan prelazni rok na naslvonim stranama italijanske sportske štampe. Gazeta piše o tome kako je u Milanu toplo zbog pobeda milanskih klubova uprkos minusu koji je “upekao” na Apeninskom poluostrvu, Tutosport o tome kako je Juve servirao tri torteline (tradicionalna pasta u Bolonji) svim malerima i baksuzima koji su predviđali da će se Bjankoneri okliznuti na prvom ispitu u 2017. godini, a rimski Korijere piše o “čeličnoj Romi” i Laciju koji zahvaljujući Imobileu sanja Ligu šampiona.  

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“U Milanu nema zime” vodeći je naslov Gazete kojim se ističe u prvi plan kontrast da dok se Italija nalazi u zagrljaju hladnog vremena, Milanovim i Interovim navijačima, uprkos ne baš sjajnim partijama njihovih tima, na kraju je bilo toplo oko srca. “Milan, sanja Ligu šampiona, Baka poslednjim udarcem oborio Kaljari”, piše list o Milanovoj pobedi nad Kaljarijem sa 1:0. “Inter, fantastične četiri, sa duplim Perišićem, više se ne zaustavlja”, ističe milanski dnevnik da je Inter konačno uspeo da veže seriju pobeda u prvenstvu - četiri.

Ispod zaglavlja  se ističe dominacija Juventusa i argentinskog dvojca u dresu Bjankonera koji je posle dužeg vremana istrčao na teren od prvog minuta: ”Iguain – Dibala, Juveov tango”.  U podnaslovu se kaže da je Pipita sa dva gola potopio Bolonju ali da se Roma ne predaje. Navodi se i da je Alegri sa jučerašnjim trijumfom srušio rekord Antonija Kontea koji je sa Juventusom zabeležio 25 uzastopnih pobeda na domaćem terenu u prvenstvu, sinoćna pobeda nad Bolonjom bio je 26 trijumf u nizu Alegrijevih izabranika u Seriji A.

“Atalanta, kakav spektakl, i bez vodećih igrača je pregazila Kjevo”, izveštava o pobedi tima iz Bergama Gazeta budući da Gasperini nije mogao da računa na Galjardinija koji je praktično već igrač Intera, a Kesi je odsutan zbog reprezentativnih obaveza za Kup Afrike.

“Kairo zatvorio vrata Arsenalu: Za Belotija 65.000.000 evra nije dovoljno”, bio je decidiran predsednik Torina koji je ponovio da neće sesti da pregovara ni sa kim ko ponudi manje od 100.000.000 za italijanskog centarfora.

CORRIERE DELLO SPORT

“Čelična Roma”, naslov je posvećen pobedi Đalorosih nad Đenovom 1:0 uz fotografiju Strotmana i našeg Ninkovića.  U podnaslovu se citiraju reči trenera Lučana Spaletija: ”Ovako pobeđuju veliki timovi”. Spaleti nije krio zadovoljstvo zbog pobede i bio je vrlo oran za intervjue sa novinarima posle utakmice, ističući da su on i Roma veoma naoštreni.

“Lacio sa Ćirom sanja Ligu šampiona”, aludira ispod zaglavlja Korijere da je Imobileov gol, prvi posle više od dva meseca posta, produžio snove Nebeskoplavih o Ligi šampiona. U podnaslovu se ističe debitantski meč velike nade italijanskog fudbala Alesandra Rosija i reči sportskog direktora Iglija Tare da će Lacio kupiti nova pojačanja samo ako budu prodali, u međuvremenu, nekog od igrača koji se nalaze na transfer listi.

U redakcijskom komentaru “Praznici nisu napravili štetu, biće to trka do poslednjeg daha”, se konstatuje da su svi vodeći timovi, prvih sedam na tabeli, odneli pobede u prvom kolu u novoj godini i da će trka za mesta koja vode u Ligu šampiona biti veoma interesantna i neizvesna do poslednjeg kola.

TUTTOSPORT

“Tri torteline protiv onih koji baksuziraju”, dominira naslov prvom stranom s kojim se Tutosport obračunava sa onima koji su predviđali da bi Juve mogao da se oklizne na prvom meču u 2017. godini posle izgubljenog trofeja u Dohi na kraju prethodne godine. U podnaslovu se kaže da su Iguain i Dibala asfaltirali Bolonju i tako pružili najbolji odgovor onima koji su kritikovali maliciozno Juve posle poraza u Dohi. “Juve ima četiri boda prednosti i utakmicu manje u odnosu na Romu”, trijumfalno konsatuje torinski dnevnik. List prenosi i Rominu definiciju koju je dao njen trener posle pobede nad Đenovom: ”Roma je naoštrena”.

I dok se naslovom na prvoj strani izražava zadovoljstvo zbog pobede Juventusa, pisanje o Torinu na naslovnici je blago prekoravajuće posle remije sa Sasuolom u Ređo Emiliji: ”Za Evropu je neophodan veći kvalitet”.  U podnaslovu se ističe da je Torino dominirao protiv Sasuola tokom većeg dela meča, ali da to nije bilo dovoljno za pobedu. “Iturbe i Karlao nisu dovoljni, potrebna su nova pojačanja u prelaznom roku”, eksplicitno poziva list Urbana Kaira da angažuje kvalitetne fudbalere, sposobne da pomognu Mihajloviću da ostvari cilj vezan za povratak Torina u Evropu.

“Vratio se Baka: Milan u poslednjem momentu”, jasna je aluzija na činjenicu da je Milan pobedio Kaljari golom Kolumbijca na izdisaju drugog poluvremena.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaMilanJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara