Buongiorno Italia: Nedostaješ samo ti!

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.07.18. | 11:31

Ko se, zasad, najbolje pojačao u Seriji A?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sebastijan Fetel i Ferari su ukrali na jedan dana svetla reflektora poslu veka, dolasku Kristijana Ronalda u Juventus, na naslovnim stranama italijanske sportske štampe.

Izabrane vesti

Za nas najinteresantniju priču donosi Korijere delo sport, tvrdnjom da je Mateja Kežman predstavio Klaudiju Lotitu i Ilji Tareu ponude Real Madrda i Mančester Junajteda za Sergeja Milinkovića Savića. Tutosport piše da je Nikola Milenković ušao u orbitu Juventusovih želja. Srpski fudbaler se sviđa mnogo kako Alegriju tako i Maroti i spremni su da sa Fjorentinom postignu dogovor za njegov prelazak po ugledu na Kaldaru (ostao je u Atalanti još jednu sezonu i pored potpisanog ugovora sa Juveom) u 2019. godini.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kralj Fetel“, rezervisan je prvi plan za pilota Ferarija na naslovnici Gazete. List piše o podvigu Ferarija na domaćem terenu Mercedesa i Luisa Hamilitona u Silverstonu. U redakcijskom komentaru „Ovako može da se osvoji titula prvaka“ milanski dnevnik podgreva snove milionske armije navijača Ferarija.

Gazeta nastavlja pomno da prati svaki pokret oko Ronalda i mogućnosti da pređe u Juventus. „Ronaldo i Juve: Mendeš se sastaje sa Realom. Samit u Madridu“ , piše italijanski dnevnik da će u sledećih 48 sati biti doneta odluka o prelasku CR7 u Torino. Prema informacijama Gazete, predsednik Real Madrida Florentino Perez traži 150.000.000 evra. Isti izvori navode da će Mendeš početi pregovore od obećane raskidne klauzule fiksirane na 100.000.000 a da bi mogao da zatvori priču sa 120.000.000. „Tek kad bude utvrđena otkupna cena za Ronalda, Juventus će ući na scenu“, preczira list.

Milan ide Eliotu. Izronio Ribolovljev. Fond ostaje ili ne?“, pita se Gazeta na prvoj strani a na unutrašnjim pokušava da pruži zadovoljavajuće odgovore. Prema slovu ugovora predsednik Milana Jongong Li je izgubio Milan pošto nije pronašao novac da vrati dug od 32.000.000 u dogovorenom roku. Međutim, kineski tajkun može još uvek da odigra poslednji potez: prezentujući se sa novim kupcem. Pored Roka Komisa, u igru je, navodno, ušao  Dmitri  Ribolovljev, ruski tajkun i vlasnik Monkoa. Gazeta prenosi i izjavu Komisa koji je podvukao da nema nameru da odustane od želje da kupi Milan.

Na unutrašnjim stranama Gazeta analizira trenutnu situaciju u najvećim italijanskim klubovima koji ove nedelje počinju pripreme za sledeću sezonu. „Juve sanja, Inter je zreliji, Milan je rebus, Napoli ima Ančelotija, a Roma se uzda u Pastorea“, zbirni je naslov. U tekstu se kaže da bi dolazak Ronalda u Juve  preokrenuo kompletno Seriju A, da je Inter kupio odlične i neophodne igrače za kvalitativni skok, da je Napolijevo top pojačanje trener Ančeloti, a da je Roma svakim danom sve više Mončijeva.

CORRIERE DELLO SPORT

Tamo u njihovoj kući“ i Korijere otvara današnje izdanje uspehom Fetela i Ferarija u Silvesrtonu. U podnaslovu se kaže da je pobeda na VN Velike Britanije još važnija jer je ostvarena na protivničkom terenu, odnosno u „jazbini“ Mercedesa i Hamiltona.

Počinje Difra 2: svi u Trigoriju“, izveštava Korijere da počinju pripreme Rome za sledeću sezonu stavljajući u fokus trenera Euzebija Di Frančeska kojem će ovo biti druga sezona na klupi Đalorosih. Na unturašnjim stranama se kaže da je ova nedelja odlučujuća za Alisona i Florencija, odnosno za njihov ostanak u Trigoriji. Na izlzanim vratima je i Kevin Strotman. Holanđanin bi da ostane, ali Roma ne bi oklevala ni jedan momenat ako bi stigli ponuda oko 20.000.000 evra. Istovremeno se kaže da se Roma vratila na ideju da dovede Berardija i da je razlika između ponude i zahteva 5.000.000 evra. Monči nudi 20.000.000 evra, a Sasuolo traži 25.000.000.

Sa Veslijem potrošeno već 40.000.000“, piše Korijere da bi sa dolaskom Brazilca iz Briža Lacio već potrošio gotovo ceo profit od prethodne sezone. Vesli bi ove nedelje trebalo da dođe za 12-13.000.000 evra. Ačerbi je plaćen 12.000.000, Beriša 7.500.000, Durmisi 7.000.000, a Sporkati 2.500.000.

Najinteresantnija priča je vezana za Sergeja Milinkovića Savića. Korijere tvrdi da je menadžer našeg igrača Mateja Kežman predstavio Laciju ponude koje su stigle od Real Madrida i Mančester Junajteda i da je sada na potezu Lacio.

TUTTOSPORT

Samo ti nedostaješ“, ekspicitan je naslov ispod fotografije Maksa Alegrija i Kristijana Ronalda kojem su kolege iz torinskog dnevnika već obukle dres Bjankonera. U podnaslovu se kaže da je Portugalac odbio faraonsku ponudu od 200.000.000 evra iz Kine i da želi samo Juve, između ostalog i zato što bi sa dolaskom u Italiju iskoristio povoljan poreski režim za strance čije firme posluju i imaju sedišta u inostranstvu. List piše i da je Florentino Perez u sve težoj situaciji i da ima sve manje manevarskog prostora.

Na unutrašnjim stranama se navodi brzo zaključivanje transfera Gonzala Iguaina, u Čelsi pošto bi danas, konačno, trebalo da bude objavljen zvanično dolazak Mauricija Sarija na klupu Plavaca. Međutim, odlazaka Sarija u Čelsi je doveo u pitanje prelazak Žoržinja u Mančester Siti i torinski dnevnik tvrdi da bi sada Pep Gvardiola mogao da uperi svoje reflektore na Miralema Pjanića.

Juve, plan Milenković za 2019. godinu“, najavljuje Tutospot da bi reprezentativac Srbije mogao sledeće sezone da pojača redove Bjankonera. „Milenković se veoma sviđa stručnom štabu i rukovodstvu Juvea“, piše torinski dnevnik i precizira da nije realno da Bleki stigne ovog leta ali da bi sledeće godine karte mogle da se poklope i da bivši igrač Partizana obuče ponovo crno-bele boje. Osim Srbina, Juventus radi i na dovođenju Kjeze iz Fjorentine.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara