(©Reuters)
(©Reuters)

Ćabi Alonso se sprema za Real: Leverkuzen ruši sve pred sobom

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 17:42

Farmaceuti razbili Majnc (3:0), prva pobeda Gladbaha u sezoni (3:1)

Bilo je uspona i padova prošle sezone u izdanjima Leverkuzena, ali opšti utisak je bio da Ćabi Alonso radi dobar posao.

Tokom leta Farmaceuti su se dobro pojačali i ceo taj „paket“ dolazi do izražaja u tekućoj sezoni, jer Leverkuzen igrao kao sat, kao mašina koja melje sve pred sobom. „Fenjeraš“ Majnc nije imao šanse da se odbrani u svojoj kući – 3:0.

Izabrane vesti

Jedini meč koji Alonsov tim nije dobio od početka sezone je protiv Bajerna – 2:2. I to je jedini meč na kojem Leverkuzen nije dao bar tri gola. Dao je dva. Dakle, kao kaznena ekspedicija izgleda sastav u crno-crvenoj opremi, pa je sada jasnije zašto se uveliko priča i piše da će španski trener od naredne sezone sedeti na klupi Real Madrida umesto Karla Ančelotija.

Držao se Majnc u igri do 18. minuta, kada je Sep Van den Berg u želji da spreči gol sa druge stative poslao fudbal u svoju mrežu. Velikih prilika za pogodak više nije bilo do kraja poluvremena. Domaćin je u nastavku krenuo na sve ili ništa i dobio je – ništa.

Leverkuzen je dva puta u drugom poluvremenu dolazio do gola, prvo je Grimaldo bio precizan iz slobodnog udarca, a onda i Hofman posle eksplozivne kontre. I tu su sve nade Majnca da može da izbegne poraz potopljene. A, Farmaceuti su makar privremeno skočili na vrh tabele Bundeslige.

Do prve pobede u sezoni došao je Menhengladbah i to na ubedljiv način. Bohum je na svom terenu ubedljivo nadigran – 3:1.

Bili su Ždrepci u katastrofalnoj formi, u poslednjih pet kola osvojili su samo dva boda i to na strani, dok su izgubili tri utakmice na svom terenu. Danas su ponovo zablistali u gostima. A, za promenu, nose ceo plen.

Utakmica je počela tako što je su gosti u 2. minutu pogodili stativu, a onda opet u 18. Verovatno su navijači čupali kosu u neverici, očekujući da će ovo biti još jedan od onih dana kada ništa ne polazi za nogom. Ali, Nojhaus je u 27. minutu „otvorio kapiju“, da bi sjajni Plea, posle asistencije za vođstvo i pogođene stative, dva puta zatresao mrežu Bohuma i doneo Menhengladbahu prvi trijumf u sezoni.

Drži se Štutgart iznad očekivanja. Težak poraz od Lajpciga ga nije nimalo izbacio iz ravnoteže. Usledila je „petarda“ protiv Bohuma kod kuće, a evo danas i trijumf usred Kelna – 2:0.

I ne, ovog puta kralj strelaca Bundeslige Seru Girasi nije dodao novi gol, oba je smestio mrežu danas Denis Undav.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Hofenhajm - Dortmund 1:3 (1:2)

/Kramarić 25pen - Filkrug 18, Rojs 45+3, Rjerson 90+5/

Subota

Bohum - Menhengladbah 1:3 (0:3)

/Losila 68 - Nojhaus 27, Plea 37, 45+3/

Hajdenhajm - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Beste 59/

Keln - Štutgart 0:2 (0:0)

/Undav 68, 88/

Majnc - Leverkuzen 0:3 (0:1)

/Van den Berg ag 18, Grimaldo 59, Hofman 65/

Volfzburg - Ajntraht 2:0 (1:0)

/Vind 31, 84/

18.30: (3,50) RB Lajpcig (3,70) Bajern (2,00)

Nedelja

15.30: (2,90) Darmštat (3,45) Verder (2,40)

17.30: (1,75) Frajburg (3,70) Augzburg (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bajer LeverkuzenUnion BerlinKelnŠtutgartBundesligaĆabi Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara