Ćabijevih 30 u nizu: Prvo da padne Bajern, a onda i njegov rekord

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 00:57

Sinoćno slavlje u fantastičnom četvrtfinalu Kupa Nemačke nad Štutgartom (3:2) zaokružilo je mali jubilej u klubu sa Baj Arene. Bila je to 30 utakmica u nizu za nepobedivi sastav španskog stručnjaka i najbolja moguća najava najvažnijeg meča u sezoni, a to je okršaj sa minhenskim Bajernom u Leverkuzenu

Savremeni fudbal živi za trenutke kroz koje Bajer Leverkuzen prolazi u ovoj sezoni. Aspirindžije, predvođene fantastičnim Ćabijem Alonsom, ne samo da uporno odolevaju skupocenom Bajernu, već obaraju rekord i nemaju nameru da odustanu od trofeja. Naprotiv, spremni su i sposobni da osvoje sve.

Sinoćno slavlje u fantastičnom četvrtfinalu Kupa Nemačke nad Štutgartom (3:2) zaokružilo je mali jubilej u klubu sa Baj Arene. Bila je to 30 utakmica u nizu za nepobedivi sastav španskog stručnjaka i najbolja moguća najava najvažnijeg meča u sezoni, a to je okršaj sa Bajernom u Leverkuzenu.

Izabrane vesti

„Sinoć smo videli najboljeg protivnika na Baj Areni u dosadašnjem toku sezone. Da su ušli u polufinale bio bi potpuno zasluženo. Pobedili smo srcem i dušom naše ekipe. Utakmica je bila zaista luda. Imali smo dobar mentalitet čak i u teškim trenucima utakmice. Dali smo sve od sebe da stignemo do polufinala, sada možemo da uživamo u tome, ali je još uvek dug put pred nama“, rekao Alonso nakon okršaja sa popularnim Švabama.

Alonsovom timu nedostaju još dva meča bez poraza da sustigne upravo Bajernov rekord od 32 utakmice bez poraza u svim takmičenjima koji je ostvario između sezona 2019/2020. i 2020/2021, a bilo bi savršeno da na korak od tog cilja dođe tako što će na svom terenu savladati direktnog kokurenta za šampionsku titulu.

Spektakl na Baj Areni, koji će gledati čitava planeta, zakazan je za subotu 10. februar od 18.30.

Nesavladivi Leverkuzen je u aktuelnom nizu ostvario 26 pobeda, uz četiri remija. Postigao je rekordnih 90 golova i primio samo 22. Ćabijev tim je prvi u Bunedsligi, sa dva boda ispred giganta iz Minhena, stigao je do polufinala državnog kupa, a plasman u osminu finala Lige Evrope obezbedio je sa svih šest pobeda u grupnoj fazi takmičenja.

Ćabi Alonso je već prošao više od pola puta u ovoj sezoni, ali se trenutno nalazi na prekretnici, jer u ovoj fazi sezone vrlo lako može da se desi da sve krene nizbrdo. Prosto, u šampionskim trkama kao što je ova generalni kvalitet i dužina klupe mogu da prevagnu, a oba ta segmenta su na Bajernovoj strani. Sa druge strane, drastično su povećana očekivanja i pritisak na ekipu, koja više nije prijatno iznenađenje, već važan faktor u nemačkom i evropskom fudbalu.

Na sve to se nadovezao i dodatni pritisak na samog španskog stručnjaka, kojeg mnogi već vide kao naslednika Jirgena Klopa, što mu u situaciji kada treba da vodi odlučujuće bitike u ovoj sezoni nikako ne ide u korist.

Nakon derbija sa Bajernom, Leverkuzen očekuje naizgled lakši raspored, pošto će do kraja februara odmeriti snage sa Hajdenhajmom, Majncom i Kelnom. Ipak, do kraja Bundeslige je ostalo još 14 kola, pa bez obzira na rezultat u subotu, ima još dovoljno vremena da se sve preokrene na jednu ili drugu stranu.


tagovi

Ćabi Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara