Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Ćavi "minira" Pogbin dolazak u Barselonu: Bitnije tehničke od fizičkih karakteristika

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 19:35

Mino Rajola nudlio Đoanu Laportu i francuskog vezistu

Uoči nedavne ceremonije "Zlatni dečak" u Torinu, na kojoj je Barselonin Pedri proglašen za najboljeg mladog fudbalera 2021. godine, predsednik katalonskog kluba Đoan Laporta sastao se sa čuvenim menadžerom Minom Rajolom. Glavna tema razgovora bili su uslovi transfera Erlinga Halanda, međutim, španski Sport piše da se razgovaralo o još trojici fudbalera: 18-godišnjem vezisti Pari Sen Žermena Haviju Simonsu, koji je i bio član Barselone u mlađim kategorijama, marokanskom desnom beku iz Ajaksa Nusairu Mazrauiju i Polu Pogbi.

Odavno se priča o odlasku Francuza iz Mančester junajteda, a i pre se dovodio u vezu sa Barselonom. Navodno je Laporta i dalje zainteresovan za dolazak 28-godišnjeg veziste, međutim, ne i novi trener Katalonaca, Ćavi Ernandez.

Izabrane vesti

Nekadašnji kapiten posrnulog giganta sa stadiona Kamp Nou pripadnike je "stare škole" i zalaže se za tehnički pre nego fizički stil igre, odnosno popularnu tiki-taku. Organizatoru igre u vreme najvećih uspeha kluba bitnije je da igrača "sluša lopta", nego da je sposoban da trči gore-dole ceo meč. A, Pogba se ne uklapa u takav kalup.

Kako Francuz nije bez drugih opcija, plus imajući u vidu njegovu reputaciju, Pogba će sigurno zahtevati poveću platu, a Barselona trenutno nije u mogućnosti da to učini igraču koji nije po trenerovoj želji. Upravo zbog toga, piše Sport, šanse za njegov dolazak u Barselonu su prilično male. Mnogo veća verovatnoća daje se u slučajevima Simonsa i Mazarauija, koji takođe s prvim danom januara 2022. ulaze u poslednjih šest meseci ugovora.


tagovi

Pol PogbaĆaviBarselonaMino RajolaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara