"Fabregas i Ivanović"
"Fabregas i Ivanović"

Čelsi isprašio Vitese: Seskova lepotica, Matić i Kosta odlično sarađivali, Đurđević za utehu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.07.14. | 21:45

Plavci ubedljivom igrom slavili sa 3:1

Fabregas i Ivanović

Kockice se, lagano, sklapaju! Fudbaleri Čelsija upisali su novu pobedu na evropskoj turneji u predsezoni, pošto su u Arnhemu savladali Vitese sa 3:1. Mada, Plavci iz Zapadnog Londona mogli su meč da završe i ubedljivijom pobedom, ali je odbrana Vitesea u nekoliko navrata uspela da "pregrmi" opasne nalete rivala.

Izabrane vesti

Žoze Murinjo je odlučio da u "vatru" baci vrlo jak sastav, predvođen Kostom, Fabregasom, Luisom i Matićem, dok su Drogba (odradio tek dva treninga), Kurtoa i Azar meč odgledali sa tribina. Posle bivšeg napadača Atletiko Madrida, koji je protiv Olimpije u Ljubljani upisao svoj prvi pogodak, prvena je postigao i Sesk Fabregas, dok je odličnu igru prikazao i Matić. Od kojeg je Murinjo u nekoliko navrata tražio da upravo on "zaključa" loptu i ne dozvoli rivalu da lako dođe do nje. 

Drogba, Kurtoa i Mikel

Ivanović je prvo poluvreme odigrao na poziciji štopera, dok je drugi deo igre proveo na desnom beku.

Utakmica samo što je počela, a na semaforu je već rezultat bio 0:1. Strelac je bio Mohamed Salah, posle greške rivala i akcije koju je kreirao Matić, njegove lopte ka Dijegu Kosti, čiji je prodor ispratio egipatski reprezentativac i loptu zakucao u praznu mrežu. Doduše, Kosta je, kasnije se ispostavilo, bio u malom ofsajdu.

 
 

Svega 20 minuta kasnije bilo je 2:0. Ovog puta prvenac u dresu Plavaca postigao je Sesk Fabregas, posle prelepo izvedenog slobodnog udarca sa nekih 22, 23 metara od gola, u čijoj kombinaciji se našao i Branislav Ivanović. Ali, Španac je odlučio da "proba" Roma... I pogodio!

Napadi londonskog kluba ređali su se gotovo iz minuta u minut - Kosta, Salah i Fabregas su na ogromne muke stavljali odbranu rivala, ali je treći pogodak viđen tek u 76. minutu. A svoj prvi pogodak u predsezoni postigao je Nemanja Matić, posle još jedne odlične saradnje sa bivšim centarforom Atletiko Madrida. 

Utešni pogodak za Vitese postigao je bivši fudbaler Rada Uroš Đurđević u pretposlednjem minutu utakmice, pošto je iskoristio lošu reakcije defanzivne linije Čelsija...

Utakmicu je sa klupe posmatrao doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, Abiola Dauda

-----------------------------------------------------------------

VITESE - ČELSI 1:3 (0:2)
/Đurđević 89 - Salah 4, Fabregas 24, Matić 76/

Stadion: ŽelreDom

Vitese: Rom – Valas, Kašija, Van der Hejden, Kruisvijk – Vejinović, Lerdam, Proper, Labjad, Vako – Traore.

Čelsi: Čeh – Aspilikueta, Ivanović, Kejhil, Luis – Van Ginkel, Fabregas, Matić, Salah – Kosta, Tores.

-----------------------------------------------------------------

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

ViteseUroš ĐurđevićSesk FabregasMohamed SalahNemanja Matićmeđunarodni fudbalHolandijaEvropaDijego KostaČelsiBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara