Čelsi za 82 sekunde dao više golova nego u septembru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 22:54

Tim Rim imao košmarno veče...

Užasni septembar je iza Čelsija (jedan postignut gol u svim takmičenjima; u Premijer ligi nijedan), dok je oktobar krenuo kud i kamo bolje. Makar rezultatski. Plavci su na zatvaranju sedme runde Premijeršipa savladali Fulam na njegovom terenu (2:0), ostvarili prvi trijumf van Stamford Bridža posle skoro pet meseci i najavili bolje dane.

Četa Maurisija Poketina sada je u sredini tabele. To je dobro, to je korist izvučena na Krejven kotidžu. Ono što brine i gde nema naročitog pomaka jeste sama igra, jesu oscilacije, crne rupe...

Izabrane vesti

Reći će neko - pobedi se u zube ne gleda. I biće u pravu, pogotovo kada se nalazite u situaciji u kakvoj je Čelsi, važno je da počnete da pobeđujete, manje je važno na koji način. Međutim pitanje je da li bi se Poketinovi momci radovali ovde trijumfu da nije bilo kardinalnih grešaka domaćih defanzivaca.

Postigao je Čelsi dva gola u razmaku od 82 sekunde. I baš je toliko bilo potrebno Kolibarima da dva puta zabrljaju pred svojim golom. Posebno se 'istakao' američki veteran Tim Rim, koji je kod pogotka Armanda Broje dva puta puta uspeo da kiksne?! Prvo je dao loptu u noge Kolu Palmeru, a onda u želji da spreči da Palmerov pas dođe do Broje, pogodio Albanca od koga se lopta odbila u mrežu.

Splet glupih okolnosti kakav se ne viđa svaki dan...

Prvi pogodak gostiju daleko je atraktivniji, pohvale zaslužuju i mladi bek Kolvil i Ukrajinac Mudrik - prvi za divan pas, drugi za snalažljivost prilikom prijema i realizaciju - ali pošteno je reći da je ključnu ulogu u svemu imala loša procena leta lopte od strane visokog Ise Diopa, koji morao da pokupi taj pas, da ga preseče.

Završilo se kako se završilo, bio je to prvi pogodak Plavaca u Premijer ligi posle više od 270 minuta i temelj drugog ligaškog slavlja u sezoni.

Srpski reprezentativac Saša Lukić dobio je šansu u poslednjih petnaestak minuta. Čak je bio i zapažen, imao jedan udarac ka golu, međutim Sančez je dobro intervenisao.

Fulam je generalno gledano u finišu bio bolji, više napadao, no do utešnog gola nije mogao. Ovo je treći susret u nizu na kome Kolibari nisu uspeli da pogode mrežu gradskog rivala.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Aston Vila - Brajton 6:1 (3:0)

/Votkins 14, 21, 65, Estupinjan 26AG, Remzi 85, Luiz 90+7 - Fati 50/

Bornmut - Arsenal 0:4 (0:2)

/Saka 17, Edegard 44p, Haverc 53p, Vajt 90+3/

Everton - Luton 1:2 (1:1)

(Kalvert Luin 41 - Loker 24, Moris 31)

Mančester Junajted - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Andersen 25/

Njukasl - Barnli 2:0 (1:0)

/Almiron 14, Isak 76p/

Vest Hem - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Bouen 24, Souček 37/

Vulverhempton - Mančester Siti 2:1 (1:0)

/Dijaz 13ag, Hvan 66 - Alvarez 58/

Totenhem - Liverpul 2:1 (1:1)

/Son 36, Matip ag 90+6 - Gakpo 45+4/

Nedelja

Notingem Forest - Brentford 1:1 (0:0)

/Domingez 65 - Norgor 58/

Ponedeljak

Fulam - Čelsi 0:2 (0:2)

/Mudrik 18, Broja 19/



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara