Pajović u dresu Napretka (© Star sport)
Pajović u dresu Napretka (© Star sport)

Čista egzotika srpske pijace: Tomislav Pajović u Smederevu, Omega Roberts u Pećincima

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 11:28

Štoperi na novim adresama

Plan je bio da postanu uzdanice večitih, stvarnost ih je odvela na drugu stranu, pa će Tomislav Pajović i Omega Roberts karijeru nastaviti u nižim rangovima takmičenja.

Posle godinu dana provedenih u Budućnosti iz Dobanovca, Pajović je potpisao za Smederevo 1924. i tokom prolećnog dela prvenstva Srpske lige „Zapad“ će pokušati da pomogne ekipi trenera Sava Šašića da stigne odbeglu Slogu iz Požege (razlika četiri mesta na tabeli i šest bodova) i vrati se u Prvu ligu. Nadaju se Oklopnici da će nekadašnji đak crno-belih učvrstiti defanzivnu liniju, koju je jesenas predvodio još jedan momak ponikao na terenima „Zemunela“, Nemanja Mladenović, preneo je Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Osim iskusnog Pajovića (36 godina, bio šampion Moldavije sa Šerifom, igrao u Izraelu, Uzbekistanu, Crnoj Gori, a u Supeligi za Bežaniju, Rad, Čukarički, Zemun, Radnik i Napredak), Smederevo je tokom zime angažovalo i Predraga Luku, krilnog napadača poznatog iz vremena na Banjici i u Humskoj.

S druge strane, u još niži rang takmičenja „spustio“ se Omega Roberts. Defanzivac iz Liberije je zadužio opremu Donjeg Srema i sa klubom iz Pećinaca će tokom proleća igrati na terenima Vojvođanske lige „Jug“. Posle 15. kola nekadašnji član elite je treći na tabeli (tri boda zaostatkla za RFK Novim Sadom i jedan za Hajduka iz Divoša), pa će pokušati da se domogne Srpske lige.

Prethodno je Omega Roberts igrao za užičku Slobodu, Crvenu zvezdu, podgoričku Mladost, čačanski Borac, Žarkovo, Novi Pazar, Budućnost iz Dobanovaca, u inostranstvu je pokušavao u Azerbejdžanu u Albaniji, a vratio se u Pećince, jer je dres Donjeg Srema nosio u sezoni 2015/16.

Što se tiče Superlige, iskusni vezista Siniša Babić je potpisao jednogodišnji ugovor sa Radnikom iz Surdulice, a Nedeljko Piščević postao osmo pojačanje kragujevačkog Radničkog ove zime.


tagovi

Tomislav PajovićRoberts Omega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara