Da nije bilo Saldanje, Miloje bi sutra sedeo na gostujućoj klupi

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 10:04

Duel između Crvene zvezde i Čukaričkog nosi niz specifičnosti, ponovo će udariti otac na sina

Nosiće niz specifičnosti sutrašnji gradski derbi Mozzart Bet Superlige između Crvene zvezde i Čukaričkog. Da krenemo od osnovne primese: pobeda je potrebna crveno-belima kao hleb nasušni usled činjenice da kaskaju za večitim rivalom i da ih posle Brđana čekaju još dva derbija. Bodove vredne Evrope traži i probuđena ekipa Gordana Petrića, sa stopostonim učinkom u prva dva prolećna kola.

Dokle god se sastaju Crvena zvezda i Čukarički, zajednički imenitelj biće Vladan Milojević. Nagovestio je iskusni stručnjak na klupi Brđana da je spreman za ozbiljne domete, uz finansijera Galeta Obradovića bio lokomotiva razvoja jednog kluba. Uspeo je sa Čukaričkim da osvoji Kup i ostane upamćen za sva vremena. Kasnije se samo vanvremenskim rezultatima nadogradio u Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Ponovo će Vladan Milojević udariti na sina Nemanju, koji se vratio u matični klub sa Banovog brda. Ali postoji još jedna jako zanimljiva stavka vezana za sutrašnji susret u Ljutice Bogdana.

Moglo je vrlo lako da se desi da najbolji Zvezdin trener u ovom veku sedi na klupi namenjenoj za goste. Kada je završio saradnju sa Apolonom iz Limasola, Vladan Milojević je automatski postao prvi kandidat za naslednika Baraka Bahara. Izrealac je već tada bio u patnji, pod baražnom vatrom kritika, pošto su svi videli da nije pogodio mentalitet zemlje i kluba. Čekao se samo prethodni večiti derbi.

Međutim, kada se razišao sa Apolonom iz Limasola 5. decembra, Vladan Milojević se vratio u Beograd. Dobijao je nezvanične signale da bi, vrlo lako, mogao da dobije poziv koji se ne odbija, sa telefona nekadašnjih pretpostavljenih Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele. Tada je Barak Bahar imao samo još jednu šansu, da ostvari pozitivan rezultat u večitom derbiju koji je bio zakazan za 20. decembar.

U tom vremenskom vakumu Vladan Milojević je praktično imao usmenh dogovor sa Čukaričkim. Bio je velika želja vlasnika kluba Dragana Galeta Obradovića, koji ga je video garanciju dobrih rezultata i sigurnog plasmana u Evropu. Hteo je i Milojević da se vrati na Banovo brdo...

Ali, bio je pošten prema Draganu Obradoviću, poručivši mu da postoji mogućnost da ga pozovu iz Ljutice Bogdana. Tako je i bilo. Već sredinom drugog poluvremena duela u Humskoj, kada je Saldanja pogodio mrežu Omrija Glazera i povisio na 2:0 za crno-bele, moglo se pretpostaviti da će se Vladan Milojević vratiti u matični klub. Vrlo verovatno da se derbi na stadionu Partizana nije ni završio, a Milojević je već mogao da se presvlači i krene na sastanak sa ljudima iz Crvene zvezde. Iste večeri je praktično postigao dogovor i javio ljudima iz Čukaričkog da pronađu drugog kandidata za naslednika Igora Matića. Na kraju je izbor pao na Gordana Petrića.

Da je Zvezda opravdala ulogu favorita ili makar stigla do remija u večitom derbiju, gotovo izvesno bi Vladan Milojević sutra u Ljutice Bogdana sedeo na gostujućoj klupi. I bilo bi zanimljivo videti kako bi izgledala ta alternativna istorija Mozzart Bet Superlige.

I pored toga što je Vladan skrenuo ka Marakani, porodica Milojević imaće predstavnika i u Čukaričkom. Sada već iskusni ofanzivni vezista Nemanja vratio se u matični klub, posle solidnih šest meseci u Novom Pazaru.

Suočiće se Milojević junior sa vrlo nezgodnom tradicijom, jer protiv oca zna samo za poraze. Tokom prvog mandata Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, Nemanja je nosio dresove Čukaričkog i Vojvodine. Šest puta je izlazio na crtu ocu i doživeo isto toliko poraza. Sve je počeo duelom Crvene zvezde i Čukaričkog u Ljutice Bogdana 6. avgusta 2017. godine, kada su crveno-beli slavili sa 3:0...

Vladan je bio najubedljiviji u poslednjem okršaju porodice Milojević. Crvena zvezda je 1. maja 2019. godine pobedila Vojvodinu u Novom Sadu sa 5:0.


tagovi

Vladan MilojevićNemanja Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara