Danas bismo obojica dobili crvene kartone! Nekadašnji štoper Bilbaa o duelima sa Darkom Kovačevićem

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 10:21

Viktor Osio se priseća žestokog obračuna sa srpskim golgeterom u baskijskom derbiju

Baskija danas diše samo za derbi, pa su sve tamošnje teme vezane isključivo za okršaj Atletik Bilbaa i Real Sosijedada na San Mamesu (18.30).

Nekadašnji štoper crveno-belih Aitor Osio u intervjuu za Relevo prisetio se žestokih duela sa Darkom Kovačevićem pre više od 20 godina, kada je od Jupa Hajnkesa dobio zadatak da striktno markira srpskog golgetera.

Izabrane vesti

Sosijedad je na San Mames stigao kao lider i neporažen tim, ali je doživeo neprijatan poraz (0:3) i prekinuo sjajnu seriju rezultata.

"To je najneprijatnija stvar u fudbalu. Sećam se toga s velikom odgovornošću, trener je malo promenio ideju naše igre znajući kolika je opasnost tada bila od Kovačevića i Nihata. Poverio je Luisu Prijetu i meni zadatak da markiramo igrače. Kao štoperu, mislim da je to najgora i najnezahvalnija stvar, morate da se fokusirate na samo jednu osobu celu utakmicu i da zaboravite na igru. Tog dana je to bila moja misija, izašao sam na teren sa mišlju da moram jednu stvar da uradim - da se brinem samo o Kovačeviću", rekao je Osio.

A onda su usledila povlačenja, odgurivanja, što se vidi i na svim mogućim fotografijama sa ovog meča.

"Danas bismo bili isključeni u 10. minutu, obijica, jer je bila utakmica sa dosta kontakata. Lopta je ponekad bila na 20 metara udaljenosti, on je pokušavao da dođe do pozicije, a ja dane uspe u tome. Koristili smo sve što smo mogli. Utakmica se završila i rukovali smo se, sldeće godine kada smo se sreli zagrlili smo se i smejali. Poslali su mi kasnije da potpišem njegov dres, a mislim da je on potpisao moj", priseća se Osio.

Današnji derbi izaziva veliku pažnju i iz razloga što se domaćin nalazi na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona, dok je ljudi rival dva mesta niže, sa željom da se približi mestima koje vode u elitu. Stoga treba očekivati nove žestoke duele na terenu.



tagovi

Darko Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara