Nikolas de la Kruz (desno), vezista Flamenga (©AFP)
Nikolas de la Kruz (desno), vezista Flamenga (©AFP)

De la Kruz se već isplaćuje Flamengu, Verdao krenuo minimalcem u odbranu trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 01:45

Brazil 1: Sjajan gol pojačanje iz River Plejta iz slobodnog udarca u pobedi velikana iz Rija u Gojaniji protiv Atletiko GO sa 2:1. Palmeiras pogotkom Kolumbijca Rios slavio u Salvadoru protiv Vitorije sa 1:0

Dva najveća favorita za titulu u Brazileirau, Flamengo i Palmeiras, počeli su novi šampiojat pobedama. Teže je bilo timu iz Rija koji je u 12. minutu sudijske nadoknade golom Pedra iz penala pobedio u Gojaniji Atletiko GO sa 2:1, dok ni Palmeiras nije oduševio u Salvadoru, ali je pogotkom Kolumbijca Riosa dobio povratnika u najbolje društvo, Vitoriju sa 1:0.

Flamengov debi u novoj sezoni pamtiće se po bravuri Nikolasa de la Kruza, najvećeg pojačanje ove godine. On je za 14.500.000 evra stigao iz šampona Argentine River Plejta i već počinje da se isplaćuje četi nekadašnjeg selektora Selesaa Titea koji je seo na užarenu klupu velikana posle očajne prošle sezone bez trofeja. Tite već ima jedan pehar sa novom klubom. Prošle nedelje je lako osvojio Karioka prvenstvo posle dve pobede u finalu plej-ofa nad Novom Iguasom.

Izabrane vesti

Urugvajac je fantastično izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, lepim udarcem pod prečku doveo Flamengu u vođstvo u finišu prvog poluvremena. Pre toga je domaćin ostao sa desetoricom na terenu posle isključenja Aliksa Vinisijusa.

Činilo se da će gosti lako do pobede, ali je Luis Fernando izjednačio na 1:1 u 63. minutu. Domaćin nije bio inferioran i sa igračem manje. U 71. minutu je mogao do potpunog preokreta, ali Šajlon nije pogodio sa 11 metara.

Utorak, 21.00: (2,30) Barselona (3,70) PSŽ (3,15)

Atletiko Gojanienseu je pet minuta pre kraja poništen gol posle VAR intervencije. Baraljas je pogodio mrežu, ali je zbog ofsajda ostalo je na semaforu 1:1. Kada se činilo da neće biti pobednika u Gojaniji sledi odluka u 10. minutu sudijske nadoknade. Makinjo je zbog udarca laktom Bruna Enrikea dobio crveni karton. Sudija je uz pomoć VAR-a odlučio da je to bilo za najstrožu kaznu. Sumnjiva situacija. Pedro je bio siguran s bele tačke za pobedu, teško izvojevanu na premijeri i najava bolje sezone najpopularnijeg kluba u Brazilu.

Nje ni Palmeiras briljirao, ali tim Abela Fereire je počeo „trojkom“. Kolumbijac Rikard Rios je postigao, ispostvaio se, ključan gol u Vitoriji u 20. minutu. Posle lepe akcije svog tima sa 14 metara pogodio je mrežu domaćina.

Fereira je opet dao šansu supetalentovanom Estevau, nasledniku Endrika, koji na leto ide u Real. Ovaj momak koga nazivaju i Mesinjo, pre nekoiko dana je debitovao u Kopa Libertadoresu, a sada je nova „zlatna koka“ šampiona Brazila igrala poslednjih 30 minuta. Za devet dana puni 17 godina, a već je Čelsi bacio oko na novo čudo iz zemlje fudbala.

Vitorija je bila ravnopravan rival većim delom meča, ali domaćini nisu našli put do Vevertona, trećeg gomana reprezentacije Brazila, iza nedodiriljivih Alisona i Edersona iz Liverpula, odnosno Mančester Sitija.

Najubedljiviju pobedu u prvom kolu Serije A je ostvario Atletiko Paranaense koji je na svom terenu u Kuritibi pobedio Baiju sa 4:0.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BRAZIL 1 – 1. KOLO

Subota

Krisijuma - Žuventud 1:1 (1:0)

/Kajzer 36 - Santos 64/

Internasional - Baija 2:1 (0:0)

/Ribeiro 72, Fernando 83 - Biel 70/

Nedelja

Fluminense - Bragantino 2:2 (1:0)

/Lima 45+5, 68 - Saša 47, Borbas 52/

Sao Paulo - Fortaleza 0:2 (0:0)

/Lusero 66, Mačuka 80/

Atletiko PR – Kujaba 4:0 (3:0)

/Pablo 23, Kanobio 37, Godoj 39, Mastrijani 82/

Atletiko GO – Flamengo 1:2 (0:1)

/Luiz Fernando 63 – De la Kruz 45+6, Pedro 90+12/

Korintijans – Atleitko Mineiro 0:0

Vasko da Gama – Gremio 2:1 (2:0)

/David 25, Mateus Karvaljo 37 – Martins 68/

Kruzeiro – Botafogo 3:2 (1:1)

/Lukas Silva 20, Rafa Silva 65, Elijas 90+1 – Tikinjo Soares 5, Barbosa 83/

Vitorrija – Palmeiras 0:1 (0:1)

/Rios 20/



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1PalmeirasFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara