Lorenco Pelegrini i Danijele De Rosi u zagrljaju (AFP)
Lorenco Pelegrini i Danijele De Rosi u zagrljaju (AFP)

De Rosi oslobodio naslednika i Roma je poletela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 20:17

Vučica nastavlja da melje

U poslednjim danima Murinjovog mandata, Roma niti je imala igru, niti rezultate. I smešila joj se neuspešna sezone bez Evrope…

Otkako je na klupu umesto Portugalca seo nekadašnji kapiten Danijele De Rosi, Vučica je drugi tim. Pobede se nižu, igra je sve bolja, a neki igrači deluju preporođeno. Najdrastičniji je slučaj kapitena Lorenca Pelegrinija. Kod Murinja je bio izgubljen, čak i izgubio status startera, ali kod De Rosija je postao srce tima od kojeg kreću svi uspesi.

Izabrane vesti

Još jednim golom aktuelnog kapitena, Roma je nastavila niz sjajnih rezultata i savladala Sasuolo 1:0. Nastavila je i žestoku trku za mesto koje vodu i Lugu šampiona i pokazala da može uspešno da igra na dva fronta. Nakon što je u četvrtak obezbedila četvrtfinale Lige Evrope i zakazala tamo dvomeč sa Milanom, danas je energetski potrošena ipak uspela da slomije otpor jednog od timova koji se bore za goli prvoligaški život.

De Rosi je izveo najjači tim koji je imao na raspolaganju a posle dugo vremena se na klupi našao i oporavljeni Tami Ejbraham. Dok se Englez potpuno ne oporavi, Romelu Lukaku je jedina opcija za klasičnog špica i bio je na početku meča glavna pretnja po gol Sasuola koji je Balardinijevim dolaskom na klupu promenio stil igre i oslonio se na strogu defanzivu.

Nakon nekoliko propuštenih šansi Belgijanca, kapiten Pelegrini je rešio pitanje pobednika na poečtku drugog poluvremena. U svom stilu je zalomio sa levog krila i poslao neodbranjiv šut u suprotan ugo. To mu je šesti gol od dolaska De Rosija. Kod Murinja je za polusezonu postigao tri…

Kao Romino dete i bivši kapiten, De Rosi je savršeno prepoznao Pelegrinijev mentalitet i preporodio ga.

U nastavku se istaklo drugo De Rosijeve otkriće Mile Svilar. Mladi golman je odbranio jak šut zemljaka Uroša Račića i sačuvao mrežu mirnom do kraja meča.

Istovremeno je trebalo da se odigra i meč Atalante i Fiorentine ali je odložen jer je nekoliko sati ranije Vilin direktor Džoi Barone doživeo srčani udar i nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

SERIJA A – 29. KOLO

Petak

Empoli - Bolonja 0:1 (0:0)

/Fabijan 90+4/

Subota

Monca - Kaljari 1:0 (1:0)

/Maldini 42/

Udineze - Torino 0:2 (0:1)

/Zapata 10, Vlašić 53/

Salernitana - Leče 0:1 (0:1)

/Đomber 17/

Frozinone - Lacio 2:3 (1:1)

/Lirola 13, Kedira 70 - Zakanji 38, Kasteljanos 57, 62/

Nedelja

Juventus - Đenova 0:0

Verona - Milan 1:3 (0:1)

/Noslin 64 - Ernandez 44, Pulišić 50, Čukvueze 79/

Roma - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Pelegrini 50/

Atalanta - Fjorentina - odloženo

20.45: (1,65) Inter (3,90) Napoli (6,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danijele De RosiLorenco Pelegrini

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara