Jakob Odnrejka ©AFP
Jakob Odnrejka ©AFP

Derbi u kome su pogađali Van Bomelovi džokeri najviše obradovao Union (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 15:35

Antverpen neporažen kod kuće, pošto je u devetom minutu nadoknade savladao Klub Briž - 2:1

Mark van Bomel se predao, Roni Delija nije. Za razliku od Antverpena, koji bi se posle šampionske sezone zadovoljio plasmanom među šest prvoplasiranih, o čemu je govorio holandski trener, Klub Briž i dalje gaji šampionske ambcije. Trebalo je da budu pospešene nedeljnom pobedom na terenu aktuelnog prvaka, pošto je sastav norveškog stratega bio blizu da uradi ono što nikom u Belgiji nije otkako je počelo novo prvenstvo. Da slavi na Bosuil stadionu, ali su mu bodovi izbijeni iz džepa u napetoj završnici, čemu se najviše obradovao Union Sen Žiolaz, jer sad ima 17 bodova više od današnjeg gosta.

Velika je to razlika u korist lidera (između je ove sezone vrlo dobri Anderleht), zbog čega deluje da Klub Briže više nema šanse. Bar ne posle načina na koji je ispustio prednost. Da ju je zadržao, u ponedeljak bi bilo ravno tri meseca kako je poslednji put izbugio utakmicu, računajući sva takmičenja, a da sve bude interesantnije, tad ga je nadmudio Union. Ovako se ispostavilo zbog čega od starta takmičarskog ciklusa Antverpen bolje partije pruža kod kuće, računajući i prethodno prvenstvo spojio 17 mečeva bez poraza pred svojim navijačima i ta neosvojiva tvrđava je opet bila veliki adut.

Izabrane vesti

Pobedu Klub Briža (vodio do 86. minuta) sprečili su Van Bomelovi džokeri. Najpre Kobe Korbanije. Samo minut što ga je trener Antverpena poslao na teren, desni bek je ispalio strahovit projektil, poentirao i postarao se da Bosuil izdrži. Zanimljivo, bio je to prvi udarac domaćeg tima u okvir gola. A u devetom minutu nadoknade tribine su eksplodirale posle hica Jakoba Ondrejke, još jednog rezerviste, za 2:1

Prethodno, sirimašno izdanje Antverpena potvrđeno je kroz samo jednu šansu (Ilenihena bio u dobroj situaciju u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da je iskoristi). Njegov kolega iz ofanzive, Vinsent Jansen, bio je, ispostavilo se, korisniji u odbrani, jer je dvaput uspevao da reakcijama na gol-liniji spreči goste da steknu prednost koju su igrom zaslužili. I samo da odloži neminovno, jer je u 54. minutu Klub Briž poveo. Možda i najbolji pojedinac tima, Andres Skov Olson je „zavrnuo“ loptu, na nju natrčao bek (inače levi, a ovoga puta desni), Maksim de Sujper i savladao Žana Butea.

Tako se ispostavilo da su dva beka bila precizna, u utakmici posle koje je Antverpen zbog tog gola Ondrejke čak na tabeli stigao Klub Briž i pomutio mu raspoloženje pred derbi za Unionom, u okviru polufinala Kupa Belgije, u sredu.


Načekao se Anderleht da bi ostvario prvu pobedu u kalendarskoj godini. Prethodnu je zabeležio 27. decembra, potom ga je pratila kriza, sve dok se nije sreo sa visoko pozicioniranim Gentom i dobio ga u Briselu – 1:0.

Čovek odluke je bio Andres Drejer, realizovao jedanaesterac u završnici prvog poluvremena, bio mu je to 15. gol u sezoni, kojim u se Ljubičasti probili na drugo mesto tabele, ali imaju deset bodova manje od Union Sen Žiolaza.

Za gostujući tim je povratnički debi zabežio Stefan Mitrović i zaradio žuti karton.

BELGIJA 1 - 24. KOLO

Subota

Molenbek - Standard 2:2 (1:1)

/Biron 20, Kamara 83 - Kanga 10, Jeboa 85/

Kortrajk - Šarlroa 1:0 (1:0)

/Dejvis 45/

Vesterlo - Leven 0:3 (0:2)

/Banzuzi 2, Migel 11, Mertens 60/

Genk - Union Sen Žiloaz 0:1 (0:1)

/Amura 67/

Nedelja

Antverpen – Klub Briž 2:1 (0:0)

/Kormanije 86, Ondrejka 90+9 - De Sujper 54/

Eupen – Mehelen 0:1 (0:0)

/Fulon 60/

Anderleht – Gent 1:0 (1:0)

/Drejer 45+1/

Serkl Briž – Sent Truden 4:1 (2:0)

/Denki 10, 54, Minda 42, Olaibge 67 - Barnes 90+6/



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1Klub BrižAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara