Haland (©Reuters)
Haland (©Reuters)

Detalji dogovora Rajola – Laporta: Haland ide u Barsu jer neće da igra sa Mbapeom

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 02:05

Ugovor na tri plus dve godine, stiže i Mazrui

Da li sme predsednik jednog tako velikog kluba kakav je Barselona da se „izleti“ i najavi mega transfer koji će se desiti za šest meseci? Riskantan potez Đoana Laporte sa porukom da Erling Haland stiže na leto na Nou Kamp?

Ako je suditi po informacijama koje ima Mundo Deportivo – nije. Štaviše, ovaj list iznosi detalje definitivnog dogovora koji su postigli Laporta i Mino Rajola, agent norveškog napadača.

Izabrane vesti

Ni za Mundo nema dileme da će Barselona biti novi Halandov klub. Pod uslovom da do leta sredi finansije i nađe novac da kompletira transfer koji će koštati više od 100.000.000 evra. Osnovna stvar koja je pogurala napadača Dortmunda ka Kataloniji, a ne ka Real Madridu je – Kilijan Mbape. Francuski as će gotovo sigurno biti u dresu Kraljevskog kluba od jula, a Erling Haland ne želi da igra zajedno s njim!

Nije u pitanju nikakav sukob između njih dvojice, već Erlingova procena da samo jedan od njih može da bude najveća zvezda Reala, a on to takmičenje ne želi. Štaviše, prethodnih dana su se pojavljivale priče da Haland želi klub u kojem će se sve vrteti oko njega, u kojem će se ekipa praviti oko njega, gde će on biti centralna figura tima. I to će u Barseloni dobiti.

Dobiće i godišnju platu od fenomenalnih 30.000.000 evra, a ugovor će biti potpisan na tri plus dve godine. Po svemu sudeći neće Haland biti jedini Rajolin pulen koji će stići na leto u Kataloniju, nego će u paketu biti i desni bek Ajaksa Nusair Mazrui, koji će u Barselonu preći kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor sa Kopljanicima.

Sve je to jedan deo jednačine, ali Đoan Laporta mora da nađe odgovor na drugi: gde da nađe novac za sve to. Feran Tores je stigao i to je već 55.000.000 evra, Usman Dembele će otići, po svemu sudeći, kao slobodan igrač, ni cent neće pripasti Barseloni, a onda na sve to još treba platiti Dortmundu fiksnih 75.000.000 evra za Halanda i pride novac za potpis, komisiju agentu, pa godišnja plata...

Barsa nije mogla letos da zadrži Lionela Mesija, a već sada kreće u nove, nimalo jeftine poduhvate. Erling Haland će biti nova zvezda katalonskog tima.


tagovi

Erling HalandMino RajolaĐoan LaportaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara