Dik Advokat sramno uvredio Zrinjski, pa se debelo pokajao... A Holandija mu se podsmeva

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 02:11

Zrinjski mu je neverovatnim, nezapamćenim povratkom zapušio usta. Verovatno Diku trenutno bar malo crvene obrazi od stida, dok se Holanđani već uveliko naslađuju blamom svog nekadašnjeg selektora

Ah ti stručni konsultanti... Ponekad daju sebi previše za pravo. Da, naravno da nikome, pa ni najvatrenijim navijačima Zrinjskog ni na kraj pameti nije bilo da njihov voljeni klub može da se vrati i trijumfuje protiv AZ Alkmara posle zaostatka od 3:0 na poluvremenu. Ali ne radi se ovde o realnom i nerealnom, o fudbalskoj nemoći i nadmoći, već o vaspitanju, gospodstvu, manirima...

Jedan čovek je večeras pokazao da mu manjka od svega pobrojanog. Taj čovek je Dik Advokat. U ulozi analitičara jedne holandske televizije, na polovini utakmice u Mostaru u kojoj je tokom prvih 45 minuta AZ rastavio Zrinjski na proste činioce, Advokat se drznuo da izusti sladeće: „Neshvatljivo je da se takvim timovima dozvoljava da igraju u evropskom fudbalu".

Izabrane vesti

Reči zbog kojih je 45 minuta kasnije postao predmet podsmeha.

Prvenstveno, niko nije tek tako lansirao Zrinjski u grupnu fazu Lige konferencije već su se popularni Plemići za to debelo preznojavali čitavog leta. Titula šampiona Bosne i Hercegovine donela im je prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Tu su ukupim rezultatom 4:3 (0:1, 3:3) izbacili jermenski Urartu, potom su tesno izgubili dvomeč od Slovana iz Bratislave (2:3) preselivši nastavivši put kroz kvalifikacije za Ligu Evrope. Tamo su sa ukupnih 6:3 eliminisali islandski Brejdablik stavivši u džep najmanje grupnu fazu Lige konferencije, a malo im je nedostajalo i za Ligu Evrope. Poklekli su u dvomeču sa LASK-om iz Linca, istim onim LASK-om što je sinoć namučio Liverpul i vodio protiv velikana od 14. do 56. minuta.

Dakle, Zrinjski je svoje mesto u C produkciji evropskog fudbala debelo zaslužio. Ono što nije zaslužio jeste da ga čovek koji se trenerskim poslom bavi preko četiri decenije (a koji je, tek usput, bio jedva prosečan fudbaler), koji je vodio 15 različitih klubova, sedam reprezentacija među kojima je i kratak mandat na klupi Srbije, javno nipodaštava. Ali karma je... Znate već šta.

Zrinjski mu je neverovatnim, nezapamćenim povratkom zapušio usta. Verovatno Diku trenutno bar malo crvene obrazi od stida, dok se Holanđani već uveliko na društvenim mrežama naslađuju blamom svog nekadašnjeg selektora.


tagovi

ZrinjskiDik AdvokatAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara