Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dinamo poslednjih godina ne ume protiv Kluža

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 11:26

Železničari slavili pet puta u poslednjih šest međusobnih duela sa timom iz Bukurešta uz gol razliku 10:1!

Malo ko u rumunskim medijima daje ozbiljnije šanse Dinamu u večerašnjem duelu sa ekipom Kluža, gledajući renome rivala, ipak drugoj najtežoj utakmici 14. runde. Epitet derbija kola ipak je pripao duelu Univerzitatea Krajova – FCSB koji je na programu sutra.

Dakle, velikan iz Bukurešta i drugi najtrofejniji rumunski klub dočekuje Železničare posle tri vezane pobede. Do pre tri kola Dinamo je bio 14. od 16 klubova u eliti. Dakle, situacija se jeste značajno popravila za nešto manje od mesec dana, ali činjenica je da će meč protiv trećeplasiranog tima rumunskog šampionata predstavljati pravi test za ekipu koja je poslednju od ukupno 18 titula osvojila 2007. godine.

Izabrane vesti

Međusobni skor, bar od avgusta 2017. godine nikako ne ide u prilog Crvenim Vukovima iz prestonice. Od tada su odigrali šest mečeva sa timom iz Transilvanije i uspeli da iskamče samo jedan remi i to onaj završen najnepopularnijim rezultatom u fudbalu. To je ujedno i bio njihov poslednji okršaj, a koliko je Dinamo bio inferioran u pomenutih šest duela svedoči gol razlika 1:10.

Ono što crveno-belima iz Bukurešta večeras najviše ide u prilog jesu izostanci u protivničkom taboru. Faliće prvi špic Mario Rondon, kao i centralni defanzivac Mario Ćobotariju, odnosno levi bek Jasmin Latovljevič. Kao da nije dovoljno što Kluž ove sezone igra neubedljivo u napadu (16 golova na 14 ligaških mečeva) pa će mu faliti venecuelanski napadač. Problem pravi i izostanak Ćobotarijua koji je idealno rešenje za U21 pravilo, odnosno bonus igrača. Ni Dinamov napadački pogon ne radi punom parom, o tome svedoči dosadašnjih 17 pogodaka, a večeras će ga put navesti na najčvršću defanzivnu liniju prvenstva – Kluž je rivalima dozvolio svega šest pogodaka.

Ekipa Eduarda Jordaneskua je nedavno poražena u šestom kolu grupne faze Lige Evrope. Da je pak bilo drugačije i da je savladan Jang Bojs imala bi priliku i da se na proleće takmiči u evropskoj B produkciji. Ovako svi bojni kapaciteti mogu da se usmere na domaći šampionat u kojem Železničari brane trofej. Ukoliko slave sustići će lidera Univerzitatea Krajovu i drugoplasirani FCSB koji će sutra od 19.30 međusobnim duelom spustiti zavesu na 14. kolo.

RUMUNIJA 1 - 14. KOLO

Utorak

Vitrolul Konstanca - Botošani 1:2 (0:1)

Astra - Gaz metan 3:0 (3:0)

Sreda

Poli Iasi - Akademika 0:0

Arges - Hermanštat 2:2 (0:1)

Voluntari - Čindija 0:2 (0:0)

Četvrtak

19.30: (4,10) Dinamo Bukurešt (3,40) Kluž (1,95)

Petak

19.30: (2,80) U. Krajova (3,20) FCSB (2,60)



tagovi

KlužKluzCFR KlužDinamo BukurestDinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara