Navijači Dinama iz Bukurešta (Foto: Shutterstock)
Navijači Dinama iz Bukurešta (Foto: Shutterstock)

Dinamo sprema totalni remont, rastaje se sa 18 fudbalera

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 13:15

Neki su već napustili klub, iako nije okončan prvi deo sezone

Poslednji meč pred zimsku pauzu fudbaleri Dinamo Bukurešta igraju na svom stadionu protiv Farula (19.30). Trener Mirčea Rednik se nalazi u nezavidnoj poziciji, pošto je pred susret ostao bez nekolicine igrača, kojima je isticao ugovor. Pritom velikana rumunskog fudbala muče i izostanci, pa će teško u pozitivnom maniru okončati prvi deo sezone.

19.30: (6,75) Dinamo Bukurešt (3,60) Farul (1,60)

Izabrane vesti

Pred duel sa Farulom malo je priče bilo o samom meču. U fokusu je bila prilično loša situacija u redovima tima iz Bukurešta. Trener Rednik je priznao da su pojedini igrači napustili tim pred poslednji meč u godini, jer su im raskinuti ugovori zbog greške kluba.

"Poslednji je meč, ali je važan. Ne kaže se bez razloga da krajnji utiska može mnogo da promeni. Nedostaje nam nekoliko igrača, ne mogu da računam na Dejana Soreskua, Andreja Radua i Raucu. Pritom se par igrača muči sa prehladom, Rikardo Grigore nije juče trenirao, ali uspeli smo da sakupimo 18 igrača za meč. Neki igrači su otišli zbog greške u ugovoru. Isticali su im ugovori 15. decembra, iako je poslednji meč 20... Teško im je bilo da se koncentrišu i odlučeno je da se raziđemo. Nismo hteli da im stojimo na putu, jer to nije bilo fer sa naše strane", rekao je Rednik.

Teške dane proživljava jedan od najuspešnijih klubova u zemlji. Dinamo navedene muke muči sa pretposlednjeg mesta na tabeli i sa samo 12 osvojenih bodova posle 20 utakmica. Pritom je Radnik nezadovoljan pojedinim igračima i najavio je velike promene.

Rumunski mediji prenose da bi još 14 igrača (ukupno 18 sa četvoricom koja su već otišla) moglo da napusti klub pred drugi deo sezone. Navodno su na listi za odstrel Plamen Ilijev, Razvan Popa, Alin Dudea, Stelijano Filip, Petar Gluhaković, Konstantin Nika, Geani Krecu, Kosmin Matej, Ahmed Bani, Andreas Mihaiu, Robert Moldoveanu, Tomas Vestenicki, Mihail Neikucesku i Kacalin Tira.

Biće rukovodiocima kluba pune ruke posle tokom zimskog prelaznog roka, jer kako stoje stvari Dinamo čeka grčevita borba za opstanak. Teško će i večeras popraviti svoju poziciju, jer dočekuje sedmoplasirani tim iz Konstance, koji je ga je u avgustu dobio sa 3:0.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

RUMUNIJA - 21. KOLO

Ponedeljak

16.30: (2,75) Univerzitatea (2,75) Dačija Mioveni (3,00)

19.30: (6,75) Dinamo Bukurešt (3,60) Farul (1,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo BukureštFarulRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara