Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dmitrović se dogovorio sa Seviljom

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 22:08

Tvrdi dobro obavešteni andaluzijski Estadio Deportivo

Prvi golman Eibara Marko Dmitrović igra, odnosno brani u životnoj formi i kako je lista intersenata za srpskog čuvara mreže počeka da okuplja klubove poput Atletiko Madrida, Sevilje, Real Sosijedada i Betisa, bilo je pitanje vremena kada se pojaviti vest poput ove koju je danas plasirao andaluzijski Estadio Deportivo. A ona kaže da je srpski čuvar mreže izvagao i da je najbliži Ramon Sančez Pishuanu odnosno Sevilji sa kojom je dogovorio saradnju.

Isti medij je krajem decembra pisao o poodmaklim pregovorima Dmitrovića i Andalužana, ali sada tvrdi da je stvar rešena i da će na kraju sezone kada mu bude istekao ugovor sa Eibarom postati novi igrač Sevilje. Dakle, u orbiti nekolicine ozbiljnih imena španskog fudbala, momak iz Subotice odabrao je u isto vreme najatraktivniju i najrealniju opciju. U Atletiko Madridu teško da bi se izborio za minutažu pored neprikosnovenog Jana Oblaka, dok je u Sevilji prvi golman Bono, dok rezervista Tomaš Valčik napušta klub na kraju sezone.

Izabrane vesti

I ranije je Dmitrović bio na radaru čuvenog sportskog direktora Monćija, a izgleda da će ovoga puta 52-godišnji Španac dobiti ono što želi i to bez ijednog uloženog centa na ime obeštećenja jer i Ejbaru ne bi bilo pametno da po bagatelnoj ceni izgubi Dmitrovića na polovini sezone.

Srpski čuvar mreže zabeležio je 18 nastupa uz identičan broj primljenih golova, a čak sedam puta je uspeo da sačuva mrežu. Međutim ono čime je skrenuo najviše pažnje jesu spektakularne intervencije koje demostrira iz utakmice u utakmicu, a poslednju briljantnu rolu imao je u smiraj 2020. godine protiv Barselone. Začarao je mrežu gola na Kamp Nou protiv velike Barselone, pa je Eibar najviše zahvaljujući njegovim bravurama osvojio istorijiski bod na najvećem stadionu u Španiji.

U 28. godini i posle četiri sezone u španskoj Primeri deluje nikad zrelije za ugovor karijere. Ostaje mu samo da u narednim mesecima, kao što je to do sada činio, pomogne Eibaru da osvaja bodove i završi prvenstvo u sigurnoj zoni.



tagovi

SeviljaEibarMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara