Mile Svilar (©Reuters)
Mile Svilar (©Reuters)

Dobre partije nisu prošle neopaženo: Premijerligaš se raspitivao za Svilarovu cenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 15:00

Roma potencijalno u problemu

Mile Svilar je za godinu i po dana prošao put od momka koji tek treba da se nametne posle svega što je bilo u Benfiki, preko golmana za kup utakmice, do 'jedinice' Rome od dolaska Danijelea de Rosija.

Svilar prolazi kroz najbolji period na Olimpiku, a njegove dobre partije očigledno nisu prošle neopaženo. Italijanski fudbalski insajderi tvrde da je srpski golman na radaru Evertona i da su sa Gudison Parka već pitali kolege iz Rima pod kojim bi ga uslovima prodali.

Izabrane vesti

Pošto je Rui Patrisio pao u drugi plan kod De Rosija, a Svilar se nametnuo kao 'jedinica', Roma u ovom trenutku nije spremna da priča o eventualnoj prodaji osim pod jednim uslovom – da ponuda bude toliko dobra, da ne može da se odbije.

To samo potvrđuje viziju čelnika Vučice da Svilara učine dugoročnim rešenjem, ponajviše zato što ima siguran ugovor u Rimu do juna 2027. godine.

Sin nekadašnjeg golmana Ratka Svilara zablistao je u pobedi na gostovanju Frozinoneu sa nekoliko vrhunskih intervencija što mu je dalo jak vetar u leđa. On je ove sezone tri puta bio starter, od toga u dvaput u Seriji A. Iako je na San Siru primio tri gola od Milana, ostavio je dobar utisak, što se ubrzo prenelo na meč sa Frozinoneom.

S druge strane, veliki uticaj na eventualni transfer u Everton imaće status koji će klub imati na lestvici engleskih fudbalskih takmičenja. Karamele se bore za opstanak, bilo im je oduzeto deset bodova, pa će do kraja sezone biti neizvesno njihovo učešće u Premijer ligi naredne jeseni.


tagovi

Mile SvilarRomaEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara