Dobro je!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 11:06

Bas Dost se javio iz bolnice i obradovao fudbalsku planetu

Samo se srušio na teren tokom sprinta nazad i počeo da se trza dok je ležao. Pritrčali su igrači, lekarski timovi, sudije... Na momenat je stadion u Alkmaru zanemeo.

Bas Dost je sinoć uplašio celu fudbalsku planetu, ali potom su stigle dobre vesti. Nakon što je njegov klub NEC pola sata posle kolapsa potvrdio da je igrač u svesnom stanju i stabilno, jutros se oglasio i sam igrač.

Izabrane vesti

„Dobro sam. Pomoć koju sam dobio na terenu je bil fantastična. Trenutno sam u bolnici i osećam se dobro. Hvala svima na podršci“, poručio je Dost preko klupskih društvenih mreža nakon noći provedene u bolnici u Alkmaru.

Detaljnijih informacija šta se konkretno desilo Dostu još nema.

Direktor njegovog kluba Vilko van Šejk je ispričao kako je proživeo celu situaciju.

„Odmah nam je bilo jasno da iz lože moramo da se spustimo do terena. Basov otac je takođe brzo strčao dole. Nismo znali šta se dešava ali smo odmah videli da je u svesnom stanju i otac je pozvao njegovu suprugu da je smiri“, kaže Van Šejk.

Pohvalio je lekarski tim u Alkmaru.

„Mislim da su dobro reagovali. Odmah su izvadili defibrilator i oba lekarska tima su ekspresno reagovala. Holandski fudbal je spreman i dobro organizovan za ovakve situacije. Videli smo to i na primeru Etjena Fasena, golmana RKC-a, prošlog meseca. Brze reakcije lekarskih timova spasavaju živote. Sedeo sam sa Basom i njegovim ocem u bolnici, hteo je odmah da se javi saigračima i da ih umiri. Ostavio je jak utisak na sve i pokazao koliko je vezan za klub. Svaka čast i domaćoj publici koja je razumela situaciju i pružila podšrku“.

Meč u Alkmaru je prekinut u 90. minutu pri vođstvu gostiju od 2:1. Još nema informacija kada će i da li će biti nastavljen.


tagovi

Bas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara