(Reuters)
(Reuters)

Doveli ga za 1.000.000, a prodaju za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 15:34

Valensija prodaje golmana i već mu našla zamenu

Malo svetla na Mestalji. Iako Piter Lim deluje kao čovek koji se ne razume u fudbal, a ni ekonomija mu nije jača strana, povremeno napravi dobar posao za Valensiju. Vlasnik iz Singapura više od 1.500 dana nije došao na stadion da bi posmatrao duel kluba koji vodi na daljinu, navijači na svakoj utakmici zahtevaju da se povuče, ali on ne mari i uvek nađe način da opstane.

Tako će na leto, između ostalog zahvaljujući njegovoj škrtosti, Valensija promeniti golmana u finansijskoj transakciji posle koje će joj u kasi ostati 30.000.000 evra. Ako se zna s kakvim se novčanim problemima sučava godinama onda je to veliki plus i nagoveštaj boljih dana.

Izabrane vesti

Slepi miševi će ostati bez Giorgija Mamardašvilija, koji je dostigao vrhunac među crno-belima i Valensija je odlučila da ga proda. Cena je baš 30.000.000 evra i osim klubova iz Španije postoji i interesovanje nekoliko premijerligaša, pa će klub izvesno zaraditi na momku koga je doveo iz Gruzije u trenucima kad mu je kas abila prazna, a Lim nije hteo da svoj novac ponudio kao rešenje za kvalitetnija pojačanja. Najpre je platio Dinamu iz Tbilisija 200.000 evra na ime pozajmice, pa još 850.000 evra da bi otkupio ugovor, a kako je reč o jednom od boljih golmana u Primeri sad je u poziciji da njegove odbrane unovči.

I da dovede zamenu. Besplatnu. Prema pisanju Asa, čelnici Valensije dogovorili su angažman Stoleta Dimitrijevskog iz Rajo Valjekana. Reprezentaticu Makedonije na leto ističe ugovor sa klubom iz Madrida i izvesno ga neće prdužiti. Isti izvor navodi da je Rajo ponudio Dimitrijevskom nastavak saradnje, ali da Stole nije ni odgovorio na predlog, jer se veruje da je sve utanačio sa Valensijom.

Dimitrijevskog su u međuvremenu zvali Betis i Viljareal, ali je reši da pređe u Valensiju, gde će sarađivati sa trenerom Rubenom Barahom, koji je vidljivo unapredio tim i od borbe za opstanak minule sezone doveo ga u poziciju da mašta o plasmanu na evropsku scenu.


tagovi

Stole DimitrievskiRajo ValjekanoValensijaGiorgi Mamardašvili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara