(© Reuters)
(© Reuters)

Drama Vojčeha Ščensnog: Teško sam disao, bio sam zabrinut i uplašen

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 00:31

Doduše, posle meča i spreman za šalu

Otkako se ono desilo Davideu Astoriju (a prođe pet godina od smrti kapitena Fjorentine) ceo fudbalski svet, naročito Italija, tretira zdravlje fudbalera prioritetnim. Savetuje im se da svaki put kad osete nelagodnost prekinu aktivnosti, jer bi nastavak mogao da bude koban.

Tom preporukom vodio se i Vojćeh Ščensni tokom četvrtfinalnog meča Lige Evrope sa Sportingom. „Prsekao“ ga je bol u grudima u završnici prvog poluvremena, zbog čega je na sopstvenu inicijativu zamenjen.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je poljski golman zdrav, ali, bolje sprečiti...

Dobro sam, samo sam bio malo uznemiren. Podvrgli su me testovima i lekarske analize su pokazale da je sve u redu. Bio sam uplašen, jer mi se nikad nešto slično nije desilo. Teško sam disao, to me je zaista zabrinulo“, pojasnio je Ščensni posle pobede nad timom iz Lisabona (1:0).

Umesto njega ostatak susreta branio je Matija Perin. Kvalitetno, o čemu svedoči „nula“, izvojevana u završnici kad je sastav Rubena Amorima žestoko pritisnuo u potrazi za izjednačenjem.

Video sam kako je Matija prethodnih dana odlično branio na treninzima. Kad sam se već osetio umornim, znao sam da će nas spasti u nadoknadi. U stvari, momci iz Sportinga su pucali pravo u njega... Šalu na stranu, čestitao sam mu, reč je o momku zlatnog srca, dobro se slažemo. Šteta što i Karlo Pinsoljo nije mogao na teren, da jeste verovatno bi zabeležio het-trik kvalitetnih intervencija“, dobro je bio raspoložen Ščensni.

O tome svedoči još jedna konstatacija:

Matija bolje priča za medije, ja sam samo zgodan“.

A kad već Perin voli novinare...

Šalimo se, ali smo profesionalci kad se to od nas traži. Veoma je važno što tim nije prihvatio mentalitet žrtve ili da koristi lažni alibi, negativnu energiju formiranu oko nas minulih dana smo transformisali u pozitivnu. Dokazali smo da samo pravi muškarci“, uverava rezervni golman Juventusa.

I upozorava na zamke evorpskog revanša, naredne sedmice.

Gotovo je prvo poluvreme četvrtfinala. Ostalo je još 90 minuta. Tek smo na pola puta“, dodao je Perin.


tagovi

Vojćeh ŠčensniJuventusMatija PerinLiga Evrope

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara